Радев: Подкрепям избора на Главчев за всеки министър, отговорността е негова

Съзнателно изчаках истерията за "Боташ" да стигне своя апогей, каза още президентът

Румен Радев, снимка: БГНЕС

Румен Радев, снимка: БГНЕС

Напълно подкрепям г-н Главчев в неговия избор за който и да е министър, защото отговорността е негова. Това заяви президентът Румен Радев на събитие, посветено на 40-ата годишнина от българската експедиция на връх Еверест.

Той поздрави народните представители за увеличението на заплатите на военнослужещите.

"Нека да благодаря и да поздравя народното събрание и политическите партии за това, че най-после се вслушаха в моите призиви за аварийни мерки за прекратяването на отлива от армията и взеха решение за увеличаване на заплатите на военните“, каза държавният глава.

Президентът коментира и договора с "Боташ".

"Съзнателно изчаках истерията за "Боташ" да стигне своя апогей, за да се види ефектът от некомпетентното и лицемерно отношение към една сложна и важна за енергийната ни сигурност материя. Призовавам депутатите да проверят, защо капацитетът по този договор остава неизползван. Това означава да извършат щателна проверка откъде и какъв газ внасяме", поясни Радев.

Според него има огромна вероятност договорът за пренос на газ от Русия през Украйна към Европа да не бъде подновен през 2025 г.

"Тогава много европейски държави ще имат нужда от газ и договорът с "Боташ" може да бъде много изгоден", посочи държавният глава, цитиран от "Фокус".