Как и кога да записваш и пускаш в ефир колеги, стана нормално, че и патрЕотично даже

 Деница Бояджиева

В началото на този текст бихме желали да напомним нещо: според българската конституция цензура се налага само и единствено от държавата. Нищо извън нея - вестник, сайт, шеф на сайт, структура, отдел, подструктура, формирование, нежели телевизия - не може да наложи тази мярка, да тури клеймо "табу" на информация, да низвергне водещ, да го запокити в някакви маргинални ъгли, да го препъне.

Новината, ако има новина, и то от такъв тип, винаги намира начин да пропълзи през препятствията и да излезе наяве. Дали ще е уран във водата или вода в урана - чува се и се разбира, дали се осмисля е друг въпрос. Не знаем доколко това може да бъде разбрано от редовия потребител на новини, но е хубаво поне да се помисли по темата.

Мистерия е какви са идеите на Слави, който е в стендбай режим референдум и дава медийно пространство на тази вакханилия. И на колегата Васил Иванов, който се подплациква с колеги.

Но как и кога да записваш и пускаш в ефир колеги, които в общия случай са и ти приятели, стана нормално, че и патрЕотично даже?! Извадена от контекст цензура, наложена от частна телевизия, която по конституционна дефиниция не следва да се нарича цензура, ако не е наложена от държавата.

Колеги ????-вместо народе го ползвам

Да се подслушваме? Да доносничим? И това да е яко, пресконференциално и отразяемо по всички медии, но на Слави да му се харесва. Сериозно ли така ще правим?!?

Толкова бленувате откъсването от миналото, а не можете - просто не можете да си представите оня финал, в който мустакатият водещ преди 30 и кусур години доносничеше за подчинения си към този момент- връзката е Кеворк и Димитри.

Коя е Дарина Сарелска - до онзи ден нямахме представа, но г-н Иванов й спретна активно мероприятие изцяло в традицията на старата школа.

Какво да говорим, историите са от Шесто, а ние сме в Шесто все още...

18 Коментар(и)

 • Хах

  Хах(21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Аз мислех че е съвсем нормално разследващ журналист да записва без позволение...включително и колегите си. Ако беше толкова ненормално, защо не си отворихте устата толкова време че "господари на ефира" правят същото?

 • "Бояджиева, Деница ????-вместо народе го ползвам

  "Бояджиева, Деница ????-вместо народе го ползвам(21 April 2017 - 08:04)

  Отговор

  Сарелска, Гергов, Гоце ...- каква е разликата!? (неощетените откъм умствен потенциал не биха се затруднили да я открият)... Каква е разликата между Митхат Табаков и Гюнай Сефер от една страна и Янчев и Славов от друга? На първите двама им беше отсъдено според закона, а вторите - все още се крият под крилото на управляващите от ГЕРБ...... Добре, че ги има Васил Иванов, Сашо Дончев, Иво Инджев за да повдигнат завесата на задкулисието.

 • Ботев

  Ботев(21 April 2017 - 00:04)

  Отговор

  Браво на Васил Иванов че каза какво става в Нова! Такива като Сарелска трябва да се показват - да ги видят хората. Да видят каква шуробадженащина се е спретнала и как са се закътали. Деница (автора на статията) - нека да не изопачава информацията. Той не е подслушвал, той е записал разговори между самия него и други негови колеги. Напълно го оправдавам - иначе няма как да покаже какви фурнаджийски лопати са колегите му. Никой не споменава за една от спрените, а.к.а. "безинтересни" истории - случая когато шеф на съд драска и пише нови мотиви на дело което е вече отсъдено. Дефакто подменя отсъждане от негов колега съдия. Това ли е "безинтересно"? Да се покаже колко го има закона в БГ и колко го спазват магистратите?

 • Александър Попов

  Александър Попов(20 April 2017 - 22:04)

  Отговор

  Крайно Не състоятелно Васил Иванов напуска телевизията И не нарушава правилото да НЕ ГОВОРИ СРЕЩУ КОЛЕГИ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ТОЙ НАПУСКА !!! Има такова правило да не говориш Срещу колеги от телевизията в която работиш в техен Гръб Но той Вече бе напуснал Телевизията. Явно му беше писнало от Вътрешната ЦЕНЗУра ДА имено Цензура Защото освен държавна Цензура има и частна че и обществена цензура. А има и Автоцензура научете ги тези неща бе Колеги.

 • Александър Попов

  Александър Попов(20 April 2017 - 22:04)

  Отговор

  Крайно Не състоятелно Васил Иванов напуска телевизията И не нарушава правилото да НЕ ГОВОРИ СРЕЩУ КОЛЕГИ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА ТОЙ НАПУСКА !!! Има такова правило да не говориш Срещу колеги от телевизията в която работиш в техен Гръб Но той Вече бе напуснал Телевизията. Явно му беше писнало от Вътрешната ЦЕНЗУра ДА имено Цензура Защото освен държавна Цензура има и частна че и обществена цензура. А има и Автоцензура научете ги тези неща бе Колеги.

 • петрова нива

  петрова нива(20 April 2017 - 21:04)

  Отговор

  Не се хващайте на ченгесарските мероприятия-Васил Иванов/това пиянде/и продалия се за пари псевдопатриот Слави, който вече и едвам ходи да се бият в гърдите, че някой ги цензурира/мисля, че вече ни додея от безконтролното им преиграване/.Кеворк, Тома Томов, Гарелов все отбор ченгета па и онази метла Йончева незаменимата журналистка ли ще ни пробутват, докато почнат да се насират.Да, има и ще има цензура там, където власт и пари царуват.Едно недоразумение като Пеевски и майка му държат разпространението на пресата, голяма част от медиите, но има лек и срещу това-врътваш копчето и не слушаш и гледаш, а парите за преса по добре да си ги пуснем в спестовната касички.в днешния свят на технологии не могат вече да ни мамят и информация има всякаква/даже и такава, която крият от нас/.Не виждате ли, че всичко което е в политически цирк у нас краде, лъже безогледно, обещава непомерно и ни обгради във всички сфери с остатъците/вече с бастуни/ на ДС и за за не ни е мъчно, и с наследниците си.Това е, защото вече им се вижда краят, ерата на Путин е на финалната права, света с променя и идва друго поколение/не като нас абдалите/.Споко, нека пазаруват телевизии/да се задавят дано/ да се изтребят ако искат, пукна пролет вече и идва Н А Д Е Ж Д А!!!

  • попов

   попов(20 April 2017 - 22:04)

   Защо Иванов ДА е Пиянде

  • "Не се хващайте на ченгесарските мероприятия..."

   "Не се хващайте на ченгесарските мероприятия..."(20 April 2017 - 23:04)

   Вярно е, че ГЕРБ заеха дясното пространство, но изобщо не са десни , а са московски мекерета , както БСП. След” закриването” на ДС, ТАРТОРИТЕ и преминават на директно подчинение на КГБ! "Десните" ГЕРБ са творение на КГБ! Проверете сами:Цветан Цветанов – Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ. Баща му е шофьорът /тогава равнозначно на личен бодигард и най-доверено лице /на началника на ДС Григор Шопов. Проверете САМИ!

 • Мутристан

  Мутристан(20 April 2017 - 20:04)

  Отговор

  Така е . Да се подслушва колега не е яко, съгасен съм. Но не е яко и мутренския тандем Борисов/Пеевски да налагат цензура в медиите, заради което сме и на 113 място по свобода на словото в медиите. Вие от "Фактор" нямате проблем с това, защото сте платена медия на ГЕРБ, едва ли ще разберете някога какво означава свобода на словото в медиите.

  • barcelonski => FUCK-тор

   barcelonski => FUCK-тор(21 April 2017 - 06:04)

   КРЪГОМ ОБРАТНО в Сингапурската (Дневник) и Сибирската (СЕГА) не'платена медия. Скоро ще люпите семки на "Шоуто на Слави" в газпромската телевизията на Руската Мутра Сашо Дончев и ще ШоуСлавите "България без Цензура 2" (пропъждащо)

 • Странично огледало

  Странично огледало(20 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  В тази исто4рия има две страти. От едндата са мастиите като Бояджиева, Цолова, Шекерова и Сарелска и от друга страна цялото българско общество, желаещо обективни, честни и прозрачни медии. Браво на Васко!

  • Георги Донев

   Георги Донев(20 April 2017 - 21:04)

   +++++!Кой има полза?Ще се разбере след години,но това ще е забравено!

 • Нищо ново в българската журналистика

  Нищо ново в българската журналистика(20 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Нищо не се е променило. И сега сред гилдията си има и Т. Томовци и К .К. и т. н., А изтърканият 'професионализъм" на работещите в БТВ и НОВА спокойно може да бъде определен като чалга журналистически жанр. Подобна тенденция има вече и в отделни предавания на БНТ. Такава посредственост и ниско равнище на подготовка. Да не говорим за коментираната семейственост, роднинство.

 • батси тъпата шумкарска конституция

  батси тъпата шумкарска конституция(20 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Сичкият дявол е в детайлчето ''не може'', което по никакъв начин не възпрепятства моженето. Аре.

 • К. Тодоров

  К. Тодоров(20 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Деница, време е да спрете да се излагате с Ани Цолова, Генка Шикерова и др. "топ журналисти" дето говорят за гнус и дъно. Дъното е достигнато - 113 място по свобода на словото. Вие преценете какъв е вашият принос за това. Няма разлика между вас и Бареков или Р. Петров...

 • rokoboko

  rokoboko(20 April 2017 - 19:04)

  Отговор

  Ако са му истински колеги, тогава при проблем ще кажат истината, а няма да угодничат на ръководството. Щом се измятат, значи заслужават да бъдат пуснати заповедите.

  • rokoboko

   rokoboko(20 April 2017 - 19:04)

   записите, не заповедите

  • pomne6t

   pomne6t(20 April 2017 - 19:04)

   "Ако са му истински колеги, тогава при проблем ще кажат истината, а няма да угодничат на ръководството. Щом се измятат, значи заслужават да бъдат пуснати заповедите." А ако той (В.Иванов) се е продал на дявола? Скоро се чу че шведите продават бизнеса си в Източна Европа включително и в България и хоп излезе скандал защото се спрягаше името на Дидие Щосел като купувач. А относно Слави Трифонов и така наречените му сценаристи думите гнус и отврат са комплимент за тях.

Оставете коментарОбнови