Цензура или Държавна сигурност?! Подслушай колегата не е яко

Как и кога да записваш и пускаш в ефир колеги, стана нормално, че и патрЕотично даже

Как и кога да записваш и пускаш в ефир колеги, стана нормално, че и патрЕотично даже

 Деница Бояджиева

В началото на този текст бихме желали да напомним нещо: според българската конституция цензура се налага само и единствено от държавата. Нищо извън нея - вестник, сайт, шеф на сайт, структура, отдел, подструктура, формирование, нежели телевизия - не може да наложи тази мярка, да тури клеймо "табу" на информация, да низвергне водещ, да го запокити в някакви маргинални ъгли, да го препъне.

Новината, ако има новина, и то от такъв тип, винаги намира начин да пропълзи през препятствията и да излезе наяве. Дали ще е уран във водата или вода в урана - чува се и се разбира, дали се осмисля е друг въпрос. Не знаем доколко това може да бъде разбрано от редовия потребител на новини, но е хубаво поне да се помисли по темата.

Мистерия е какви са идеите на Слави, който е в стендбай режим референдум и дава медийно пространство на тази вакханилия. И на колегата Васил Иванов, който се подплациква с колеги.

Но как и кога да записваш и пускаш в ефир колеги, които в общия случай са и ти приятели, стана нормално, че и патрЕотично даже?! Извадена от контекст цензура, наложена от частна телевизия, която по конституционна дефиниция не следва да се нарича цензура, ако не е наложена от държавата.

Колеги ????-вместо народе го ползвам

Да се подслушваме? Да доносничим? И това да е яко, пресконференциално и отразяемо по всички медии, но на Слави да му се харесва. Сериозно ли така ще правим?!?

Толкова бленувате откъсването от миналото, а не можете - просто не можете да си представите оня финал, в който мустакатият водещ преди 30 и кусур години доносничеше за подчинения си към този момент- връзката е Кеворк и Димитри.

Коя е Дарина Сарелска - до онзи ден нямахме представа, но г-н Иванов й спретна активно мероприятие изцяло в традицията на старата школа.

Какво да говорим, историите са от Шесто, а ние сме в Шесто все още...