Борисов: Врагът на Станишев е собственият му език

“Слушайте ги, но не се ядосвайте на това, което говорят. Онзи ден Дянков правилно му каза на Станишев да не се ядосва. Защото чух изумителни неща от него, в желанието си всеки ден да е в медиите месеци наред. А няма кой да му каже да гледа тази постановка „Език мой, враг мой”, изригна премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на МС. 

Повод за ироничното му изказване е едно от поредните изказвания на лидера на БСП Сергей Станишев по повод АЕЦ “Белене” и предстоящия референдум, става ясно от стенограмата от 10 октомври т.г.

“Сиреч референдумът по смисъла на това, което казва, трябва да бъде срещу шефа на НЕК, защо подписа или не подписа...”, продължава да разсъждава по темата Борисов. 

По думите му самият текст на референдума е противоконституционен и обяснява защо: "БСП, тези, които обясняваха дълго и напоително, че ГЕРБ не притежава добри юристи, както разбира се и финансисти, но понеже във финансите са числени измеренията и Европа, и света призна нашата финансова дисциплина и успехи, които в това отношение имаме – Международен валутен фонд, рейтингови агенции и т.н., и те задават въпрос, който по Конституция, ако ГЕРБ сега като мнозинство в парламента го приеме, той е противоконституционен и ако се съберат 50 депутати, и го атакуват пред Конституционния съд, референдумът ще падне".