Жертвата на Владимир Кузов мистериозно изчезна

От седмици роднините на Николай Кирилов издирват момчето под дърво и камък.

Последно изнасиленото от бившия депутат Владимир Кузов е работило в столичен склад за хранителни стоки като хамалин. В София е живял при свои приятели, твърди столичен ежедневник. От миналата година Кирилов постоянно говорел за гурбет в чужбина, разказват близките на момчето.

След блудството на малчугана през 2001 г., за което бе осъден Кузов, животът на малолетния Николай се превърнал в ад. Лелята на вече пълнолетния мъж разказва, че малчуганът се е затворил в себе си, след като е разбрал като по-голям какво се е случило с него. Кирилов се е срамувал от постъпката си и е избягвал да се среща с приятели дълго време. Предпочитал да не се вясва дома за сираци, където живееше. След жестоките репортажи на Карбовски и на Вулева, които използваха момчето, децата започват да му се подиграват и да го връзват на позорния стълб с обиди, че е обратен и още куп нецензурни нападки.

От дома разказват, че Кирилов е правил няколко опита за бягство, но след ден се връщал сам, тъй като не можел да си намери подслон и храна. Възпитателите отричат над Николай да е оказван сексуален натиск в сиропиталището от по-големите момчета. В момента приятелите и роднините го издирват, но мобилният му телефон е изключен. Те се молят единствено да е жив и се надяват да е изпълнил заканата си, че ще избяга в чужбина, за да си търси късмета. Faktor.bg потърси Владимир Кузов, но джиесемът му бе изключен през целия ден.  

Независимия депутат получи окончателна условна присъда по делото за хомосексуален контакт с малолетен. Върховният касационен съд промени ефективното наказание от 3 години затвор в усоловно. Кузов поиска от върховните съдии да върнат делото му за ново разглеждане в Софийски градски съд. Той и защитата му твърдяха, че по делото са допуснати редица нарушения, но молбата му не бе уважена. Съдът бе категоричен, че бившият депутат от „Атака” е блудствал с Николай Кирилов в периода 15 юни - 15 септември 2001 г., когато момчето е било на 13 години край столичната гара „Подуяне”. Един от мотивите на върховния съд за условната присъда е, че „извършването на престъплението не очертава завишена степен на обществена опасност на личността на подсъдимия, липсват и данни хомосексуалните действия да са се отразили негативно върху физическото и психическо здраве на пострадалото лице, нито върху сексуалната му пълноценност”.

За условното осъждане на Кузов натежаха "положителните характеристични данни, чистото съдебно минало, високата степен на образование, трудовата му и социална ангажираност". Според съдиите от престъплението е минало много време, през което депутатът е нямал противообществени прояви и затова няма нужда да лежи в затвора, за да се превъзпита. Все пак те са преценили, че изпитателният му срок е 5 години. Ако през този период обаче извърши престъпление, наказанието му ще стане ефективно и ще влезе в затвора за три години.

Осъденият за педофилия Кузов пък заведе дело срещу България в Страсбург за нарушаване на човешките му права. Кузов претендира за нарушено право на справедлив процес, жалва се от неправомерно отзоваване като народен представител и от намеса в личния си живот. Позовава се на Европейската конвенция за защита правата на човека. 

Малкият Николай тогава беше открит от Мартин Карбовски, който в предаването си „Отечествен фронт” измъчи и допълнително травматизира момчето. Освен че показа лицето му, водещият го въртя на шиш и го накара да разкаже с подробности гнусните сцени в две поредни издания. В случая се намеси и Албена Вулева, която разчопли старите рани на Николай в предаването „Сигнално жълто” в СКАТ. Пред нея Кирилов призна, че Мартин Карбовски му е обещал колело, за да говори срещу Владимир Кузов. В крайна сметка пълната истина така и не излезе наяве. Владимир Кузов твърди, че педофилският скандал е политическа а6така срещу него. Момчето променя на няколко пъти историята си, а Карбовски осъди без съд бившия депутат.