Токсични новини: „Ердоган идва на Шипка за 3 март”, „Путин ни дава 3 млрд. годишно, ако напуснем ЕС и НАТО”

БСП работи ударно за превръщането ни в дебили с фалшива пропаганда

Светослав Пинтев 

Фалшивите новини валят като метеорен дъжд през последните седмици. И досега ни бомбардираха с тях, но в момента атаката е неистова. А последствията й може да се окажат разрушителни. 
Червеният депутат проф. Иво Христов може и да се окаже напълно прав в крайна сметка. Партията му напоследък води такава яростна и ожесточена пропаганда с фалшиви новини в онлайн пространството,  една истинска психологическа война срещу българската нация и нейната европейска ориентация, че нищо чудно 80 % от българите да бъдат превърнати в дебили.  Ако не са били такива към датата на онова изказване, от „Позитано“20 очевидно имат всички основания да вярват, че това ще стане, благодарение на ударния им труд в тази насока.
 Другарите действат с размах, 

по стахановски и сталински

Целта изглежда е не само всичко бяло да бъде наречено черно, както си беше и досега,  а по старата метода на КГБ понятията „добро” и „зло” да загубят смисъла си във всеобщата мерзост, като чрез грозни манипулации се изтрие както историческата ни памет, така и ориентирите на българина за реалностите в съвременния свят. За целта особено подходящо е да се разпалва псеводонационалистическа истерия, като се наблегне и на традиционния балкански бабаитлък.  „Патриотизмът е последното убежище на негодника“, както е забелязал Самюел Джонсън, говорейки именно за този тип псевдопатриотизъм, с който е много лесно да отровиш съзнанието на хората, на които не им се мисли.
БСП могат спокойно да заемат от Мосад лозунга им
 
„Спечели войната си с измама“

 Май бившата комунистическата партия, която така успешно построи светлия капитализъм за отделни другари, е решила да възстанови идеологическата си пропагандна машина от времето, когато беше БКП, като приложи и някои от новаторските гьобелсови похвати, въведени от Путин в идеологическата война. 
Въпросният проф. Иво Христов казва през последните дни: „България е пред историческо изпитание! Огънем ли се, няма връщане назад! Под въпрос е съществуващият психо-ментален код на нацията ни и чисто природното ни биологично битие”, обясни той. 
„България се намира в предверието на едно от най-големите исторически изпитания”, предупредил проф. Иво Христов на среща с граждани в Стара Загора. Той специално подчертал, че това не е излишен драматизъм, защото страната ни е изправена пред „точката на незавръщане” - преминем ли я, всички усилия след това ще бъдат напусто. 
 Както през 2015 г. каза в интервю пред сегашния си колега в парламентарната група Александър Симов: 

„Европа ще гори“
 
Лично аз го приех като заплаха.
 Сега явно смятат, че е време да й драснат клечката от всички страни, а на нас, българите, да ни щракнат психо-ментален код, та да отговаря по честота на вълните, които са зададени от Москва. И другарите работят наистина ударно по въпроса.    Сайтове от типа „близ“, „брадва“, „би барек“ „секира“, „мотика“, скандали, бг.фронт незнам какво си бълват на конвейер „новини“ от типа на  „Ердоган идва за 3 март“, „Путин ни дава 3 млрд. годишно, ако напуснем ЕС и НАТО“, както и десетки други подобни простотии. В тази кройка е и абсурдната новина: ”СКАНДАЛНО! Бойко Борисов предложи на Меркел – България да се слее с Турция?” А българите се дивят и лакват юнашки руските хибридки. Преди две години Ердоган пак идваше на „Шипка”. Тогава хибридката прелетя от никому неизвестна руска медия, а родните пропагандисти на Кремъл веднага я препечатаха.

Сериозен принос имат и другарите от АБВ, разбира се. Даже често те поръчват музиката.  Бившият вътрешен министър Румен Петков сякаш стои в основата на първата от горепосочените фалшиви новини. Или поне я цитира с блясък в очите.  В едно свое интервю от последните дни той каза от Москва: „Аз много се надявам, че все пак на 3 март правителството ще направи нещо. Дали ще поканят Ердоган на празника, аз не знам, но се надявам, че ще празнуваме Освобождението на България”.
Румен Петков прави това изявление, след като  е имал „специална среща“ с шефа на руското историческо общество и директор на руското разузнаване Сергей Наришкин, който беше и шеф на Думата.   Обсъждали двамата юнаци теми за българо-руските отношения и възможността да  се организира „сериозна историческа дискусия“ „България и Русия - вчера, днес и утре.“ Като знаем колко са сериозни тези дискусии, не ти е работа.   
Без грам притеснение, да не говорим за срам,  Петков говори  какви са очакванията от България на шефа на руското разузнаване Наришкин и на Кремъл - те били насочени към енергийните проекти, които у нас се смята за корупционни, изгодни за Русия, но заробващи и вредни за България. Той отделя специално място на втората атомна централа, която непременно трябвало да построим.  А толкова ни се искаше 

да ни отмине тази чаша

„Трябва да кажа, че Сергей Наришкин много елегантно, много дипломатично каза, че не е достатъчно да обичаме историята си, достатъчно е да се борим за бъдещето си”, изтъква Петков, давайки да се разбере, че въпросното бъдеще е да се подчиним на енергийните проекти на Русия. Най-малко това, ако е дипломатичност, Румене, ти си Далай Лама Четирнадесети. И понеже определено не си, не се опитвай да ни докараш до състояние, в което да напуснем телата си, та да ги оставим на твоите задгранични другари. Вашите тела и глави им стигат.   

.