Овесени бисквити с тиква и фъстъчено масло

Сладкиш без млечни продукти и яйца, подходящ за сутрешна или следобедна закуска

Продукти за 20 бисквити:

2 ч.ч. овесени ядки (без глутен за безглутенов вариант)
1 и 1/4 ч.ч. пюре от тиква (пюрирана печена или варена)
5 с.л. фъстъчено масло
5 с.л. сироп от агаве, кленов сироп или мед
4 с.л. смляно ленено семе
1 ч.л. канела
щипка смлян джинджифил и карамфил по желание
50 г настърган натурален шоколад по желание

Всички продукти смесете в подходяща купа.
С ръце оформете малки плоски бисквити с дебелина около 8 мм - 1 см.
Наредете в застлана с хартия и намазана с олио тава.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна 12 минути, след това изключете 

фурната и оставете бисквитите в нея за още 10-15 минути.

(Tanita`s Kitchen)