Ориз със средиземноморски привкус

Това е гръцка рецепта, подходяща за вегетарианци

Продукти:

2-3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 средни по големина тиквички
1 ч.ч. ориз
4-5 с.л. зехтин
сол, копър, магданоз
1/2 чаша дребни маслини

Приготвяне:

Задушаваме нарязания лук и чесън с 1/2 ч.ч. вода. Добавяме тиквичките, нарязани на кубчета, и продължаваме задушаването до омекването им.Слагаме ориза, позапържваме го и добавяме 3 1/2ч.ч. вода. Посоляваме и варим до готовност на ориза. 
Пет мин. преди да отстраним от котлона, прибавяме подправките и маслинките.
Може да се гарнира с кисело мляко.