Офисът - неочаквани и смели решения

Все по-актуални стават живите стени, които внасят живот и разчупена обстановка

Офисът е мястото, на което прекарваме голяма част от времето си и като такова комфортът и удобството там са изключително важни. Свежите елементи, които осигуряват тези усещания, са любима част от интериора на всяко помещение. Все по-актуални стават живите стени, които властват на работното място и създават хармоничен състав между отделните елементи. Тези стени могат напълно да преобразят всяко място, да внесат живот и разчупена обстановка. 

За наличието на подобно количество живот на работното място ще е нужна поддръжка - редовно поливане и осигуряване на подходящи условия. Различните видове цветя имат специфични нужди и затова е важно да знаем необходимото преди да се впуснем в реализирането на подобна идея. Не забравяйте, че тук ключова роля играе и наличната светлина. Тази грижа може да се привърне в общо занимание, което да сплоти колектива и да поддържа приятелския дух. Организирането на подобни събития един път в месеца ще внесе жизнерадостност и забавление, което ще повлияе на цялостното настроение.

Професионалната визия на офиса може да бъде постигната и без да се придържаме стриктно към утвърденото и наложено разбиране за семпло обзавеждане. Според maistorplus, най-добрите решения са тези, които съчетават формална обстановка с комфорта на неформалния интериор. Това лесно може да бъде постигнато чрез различни елементи, като зелената стена. Тя е неочаквано и смело решение и е все по-често се среща в помещенията на големите компании. Превърнете свободата в основна концепция на дизайна и добавете елементи, с които да засилите връзката с природата. Тази идея е модерна и лесно би могла да се комбинира с познатите стилове. Непримиримата природа намира място и балансира обстановката. Тя може да присъства и чрез малки саксии, поставки за цветя и вази. Тяхната поддръжка е по-лесна и бърза, а и би могла да намери място във всеки офис.

Пренасяме се в едно пространство, където властват интересни форми, цветовото разнообразие и силна връзка с природата. Вътрешният дизайн е вдъхновен от горските елементи. Тук живата стена е допълнение към артистичната обстановка. Това, което се забелязва при използването на нетрадиционните идеи е елегантността на свежите цветови контрасти, които се отличават в цялото пространство. Имате безброй идеи, които искате да реализирате? Не се колебайте, а запретнете ръкави и преобразете скучния офис. Затова не са необходими безброй усилия или голям бюджет. Заиграйте се с ножицата и цветната хартия и сътворете нещо шарено и забавно. Най-хубавото е, че след време то може да бъде сменено с нещо по-интересно. Представете си един мрачен дъждовен ден и отивайки на работа пред вас да се открие подобна гледка. 

Последната тенденция, към която се включват все повече компании, е изграждането на така наречения отворен офис. Това е едно голямо пространство без стени и прегради, където всички членове от екипа са заедно и биха могли да общуват и разменят информация напълно свободно. Ние сме привърженици на тази идея и смятаме, че един офис би могъл да бъде социален по много начини. Един от тях е като се обособи пространство за отмора и почивка. Това ще бъде мястото, където всички заедно обядват, разговарят и се сприятеляват. Едно такова неформално общуване във формалната среда ще засили връзката между екипа и ще помогне за постигането на по-добри резултати. В този случай е важно отделеното помещение да бъде хармонично, отпускащо и комфортно. Това се постига лесно чрез внасянето на живот в интериора със зелената стена. Този цвят носи спокойствие, а нетрадиционното използване на растенията ще създаде естетическа среда, засилвайки връзката с природата.

Дори и работата, която се върши, да не е от най-интересните и да изисква концентрация, внимание и време, това не означава, че средата, където се случва този процес, трябва да бъде скучна или потискаща. Точно заради това зелената стена, изградена от живот, е една от най-привлекателните дизайнерски характеристики. За да получите добър визуален ефект, комбинирайте неутрални с ярки цветове. По този начин едните ще изпъкват, а другите ще бъдат балансьор, като в центъра е нейно величество стената! Бялото е предпочитан нюанс за работната обстановка, но комбинацията със свежи и забавни нюанси придава чар на интериора.