КОНПИ и полиция влязоха в кметството в "Младост"

Десислава Иванчева

Десислава Иванчева

Служители на КОНПИ и полицията са окупирали сградата на кметството в столичния район "Младост" се твърди във Фейсбук групата "Видяно в София".

Според информацията, служителите на общината не се допускат до сградата, а тези, които са вътре, не могат да излязат. Служителите на реда не дават никакви обяснения. Събират документи и проверяват данните на хората. В сградата има и служители на комисията "Антикорупция".

Акцията в кметството е във връзка с ареста на кметицата на района Десислава Иванчева, която бе задържана дрелищно малко преди 14 часа този следобед пред сградата на Спортната палата.

От думите на говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова, стана ясно, че специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община Младост. Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Арестът е извършен на на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Ген. Гурко" пред Министерство на спорта.  Иванчева била хваната със 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж. 

При акцията били задържани и заместничка на Иванчева и посредници за предаването на подкупа. 

Повече информация ще бъде представена утре, в 11.00 часа.