Адвокат твърди: Парите за подкупа на Десислава Иванчева са осигурени преди да бъдат поискани от нея

Десислава Иванчева

Десислава Иванчева

"Парите за подкупа на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева са осигурени преди да бъдат поискани от нея", твърди адвокатът Ирен Савова, защитник на зам.-кметицата на района Биляна Петрова.

"Парите, които Ваклин е предал на следователите за въпросния подкуп са предадени на 2 април. В постановлението за привличане като обвиняема на Десислава Иванчева пише, че подкупът е поискан на 13 април. Как така едни пари вървят изпреварващо по-бързо преди да бъдат поискани", попита Савова.

"В никакъв случай нито един български гражданин не може да бъде поставян в такова унизително положение. Отидох към 16:30 ч. при тях. Нямаше никакъв проблем по отношение на моя допуск, но картината при тях беше наистина покъртителна от гледна точка на състоянието, в което се намираха и двете", коментира Ирен Савова по повод показния арест на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

По думите ѝ на двете жени не било позволено да отидат до тоалетната от момента на задържането, не им била осигурена и вода.

"Какъв е проблемът да ги спре полицията или органите на реда, да ги помолят да карат след тях, при тях да седнат хора, които да гарантират, че няма да изядат парите или да ги хвърлят, да се отиде до най-близкото полицейско управление и там да се извършат всичките действия?", каза още Савова.

Според нея, на прокуратурата ще ѝ бъде много трудно да докаже това престъпление. Тя и адвокатът Иван Иванов определиха доказателствата като "твърде крехки".

"Няма доказателства Иванчева да е взимала подкуп", категорични са юристите.