Силвия и Михаела търсят свидетели срещу нагла кметица

Децата, станали жертва на пътен инцидент на 5 юли на спирката в пловдивския район “Южен”, се надяват да се свидетели на произшествието, които да се обадят в полицията и да разкажат какво са видели, пише “Марица”. 

Тази молба отправят Михаела Андонова и Силвия Иванова, които бяха отнесени от служебния автомобил на кметицата Павлинка Кацарова. По данни на МВР-Пловдив същата напуснала местопроизшествието, вместо да окаже помощ на децата.

Ден след инцидента Кацарова излезе с коренно противоположна версия. Тя заяви, че не е докосвала децата, а освен това е разговаряла 15 минути с тях, а те я уверили, че са добре.

Момичетата са категорични, че са ударени, а Силвия има контузия в кръста и медицинско от Спешния кабинет в УМБАЛ “Свети Георги”.

В петък вечерта Павлинка Кацарова депозира оставката си, а днес Общинският съвет ще реши дали да я приеме. Тя заяви, че ще обжалва административния акт, който и е съставен от КАТ за двете нарушения.

За да се докаже истината, има вариант да се използват записите от охранителните камери на кметството и на банката, която е в същата сграда.

Тезата, която поддържа Кацарова, е, че се е качила на тротоара, тъй като автобус и е засякъл пътя. “Надяваме се очевидците да отидат в полицията и да разкажат какво точно се случи.

По този начин ще стане ясно кой казва истината. И ще се докаже, че не лъжем!”, категорични са ученичките.

{fcomment}