Майката на сестрите Белнейски: 12 години след убийството, още не мога да намеря покой

Осиновихме детенце, защото ми липсваше думата "мамо"

"Никога няма да намеря покой и да повярвам, че убиецът е само един и е в затвора."  Това заяви майката на зверски изнасилените и убити през 2006 година сестри Росица и Христина Белнейски – Фани. „Един ден ще науча истината. Лазар Колев прикрива някой, щом не говори”, каза Белнейска пред Нова телевизия. „Бях длъжна да съм на съдебните заседания. Не беше лесно. Исках да зна

я цялата истина, как се е случило всичко. Много пъти съм си мислила, че трябва да бъде въведено смъртно наказание. Тогава може би ще има по-малко престъпници”, добави Фани.

Сега единствената й опора в живота е Мария. Момичето се появи в живота на почерненото семейство година след инцидента. Първоначално Фани и Стоимен взеха момиченцето, за да се грижат за него, а по-късно го осиновиха. „С покойния ми съпруг се поддържахме, не беше лесно, но решихме да продължим да живеем. В един момент обаче решихме, че не можем да живеем повече сами и си осиновихме детенце. Липсваше ми думичката „мамо”, липсваше ми някой да ми казва „мамо”. Беше любов от пръв поглед. Обикаляхме групите. Тя беше в последната група, в която влязохме в село Лесичово, в дома за изоставени деца”, разказа Фани Белнейска.   „Сега тя е моята опора, моето слънчице. И двете не можем една без друга”, добави жената. „Росица искаше да има дъщеря, която да кръсти Мария. Сподели ми го в нощта преди да бъде убита. Тогава си говорихме за много неща”, каза още Фани.