Американски учен разби теорията за края на света

Пуерториканския пастор Ефраин Родригес пък предсказва, че на човечеството му остават само три месеца преди Апокалипсиса

Земята вече е преживяла края на света, когато е загинало всичко живо, и след това животът се е зародил отново. Това твърди американският учен Джеймс Камертън.

Той смята, че животът на нашата планета се е зараждал два пъти. Своята необикновена теория ученият е построил на факти от откритията на археологията. Той посочва, че в различни региони на Земята са откривани доказателства за съществуването на флора и фауна, която днес не може да бъде открита.

Откриват се и отделни постройки, които не биха могли да бъдат дело на първобитни хора. Камертън смята, че първите хора, населяващи Земята, са загинали в катаклизъм и така и не са успели да предадат знанията си, тъй като никой не е оцелял.

Сега ученият провежда мащабни изследвания, за да докаже хипотезата си. Все повече негови колеги са склонни да приемат, че разумният човек се е появил на Земята не като продукт на еволюцията на видовете, а е бил създаден изкуствено.

Малко по-рано пуерториканския пастор Ефраин Родригес цитиран от "Дейли мейл" предсказа, че на човечеството му остават само три месеца преди Апокалипсиса. Той твърди, че е получил послание от Бога. Астероид щял да падне край Пуерто Рико и да предизвика земетресения и цунами. Те щели да опустошат Източното крайбрежие на САЩ, Мексико, Централна и Южна Америка.