​Какви комплекси имат децата според зодиите?

Родителите могат да променят характера на астралните знаци

Известно е, че според астрологията, всеки човек носи белезите и кармата на своята зодия и на звездата, под която е роден. Оказва се обаче, че характерите, независимо от астралните знаци, зависят изключително много от възпитанието. Често родителското отношение към хлапетата се мултиплицира във времето и изкривява поведението и характера на вече порасналите малчугани. Най-често това се проявява в началото на пубертета. Тогава именно се проявяват първите симптоми на комплекси, които са се таили дълго време в детската душа. На празника на детето 1-и юни астрологът Алена разшифрова кой малчуган какви към какви комплекси е предразположен спрямо зодията си пред БТВ.

Овенът не иска да му се натрапва чуждата воля, за да може да гони само върхове. В противен случай, когато порасне, вече е само част от тълпата.

Телецът е голям инат. В метода на възпитание не трябва да му се налага чужда воля, защото в противен случай това се връща и може да доведе до житейски срив.

Близнаците не бива да се възпитават с метода: „няма да общуваш с този човек, защото е лош”. След това хората от астралния знак започват да живеят в страх и да се пазят от всеки.

Ракът не трябва да бъде лъган от родителите си, защото когато пораснат, се сриват. Започват да мислят, че всеки ги лъже в живота и има опасност да останат в самота.

Лъвът трябва да се чувства обичан, за да може след време да усеща чувството.

Девите обичат любовта на околните. Те страдат, ако това не се случва и вече като големи хора спират да показват, че обичат.

Везните не харесват да им се натяква, че са различни. Родителите трябва да ги оставят да се развиват, в каквато посока си искат.

Скорпионът трябва да е възпитаван кротко и грешките на детето от зодиакалния знак да се посочват без агресия, тъй като след това напук повтаря грешките си и продължава да го прави като възрастен човек.

Стрелеците не обичат да остават сами от родителите си вкъщи, тъй като са свободолюбиви.

Козирогът е готов на всичко за своите родители. Те обаче не бива да посочват грешките му пред своите приятели.

Водолеите най-много не обичат да търпят забележки.

Рибите са честолюбиви деца. На децата не трябва да им се натяква, че са лоши и непокорни.