Владимир Каролев предложи гербер за Нобелов лауреат

"Много се чудих дали да коментирам новата икономика написана за около 20 минути тази сутрин по БТВ от икономиста и депутат от ГЕРБ, Светлин Танчев, но мисля да оставя тази чест на Нобеловата Фондация", коментира в профила си в социалната мрежа Владимир Каролев.

Икономистът от НДСВ се избъзика с гербера заради тежката задача, която му поставиха - да защитава тезата, че икономиката ще цъфне след въвеждането на 10% данък върху лихвите и влоговете. "До обявяването на Нобеловата награда по икономика за 2012 има още 4 дни, така че съм сигурен, че България има вече не само достоен претендент, ами направо пред него, смятаните досега фаворити, Сир Антъни Аткинсън от Оксфорд, Ангъс Дийтън от Принстън, Стивън Рос от MIT и Робърт Шилър от Yale са направо джуджета", пише още Каролев. 

Коментарът му предизвика лавина от критики срещу правителството и министър Симеон Дянков. Dino Stoykov написа: "България ще се забатачи, и то яко след 2018 г., не може 65% от ръста на Икономиката да е от Европейските фондове , това е мечешка услуга . Проблемите на Гърция и Испания дойдоха именно от този факт и се прикрива." Каролев отговори, че тази практика ни връща към соца: "Европейските фондове никога не са били замисляни като основен източник на решение на какъвто и да било проблем. Еврофондовете образуват има няма 1% от Брутния вътрешен продукт на Европейския съюз. Да не говорим, че са чиста държавна субсидия. А тя служеше като основен инструмент за решаване на проблеми в един друг строй."