Венелина Гочева пое шефството на Съюза на издателите

Днес Венелина Гочева, управител на Медийна група България Холдинг, бе избрана от Общото събрание на Съюза на издателите за председател на организацията.

В началото на август Любомир Павлов подаде оставка от този пост. Гочева, която е и председател на управителния съвет на СИБ, ще ръководи издателите 1 година.

Щафетата на председателското място ще бъде поета след една година от Теодор Захов, изпълнителен директор на „Икономедиа" АД, издател на „Капитал" и „Капитал Дейли", решиха издателите.

Предложението за въвеждане на ротациионно председателство, бе подкрепено от всички членове на съюза. Очаква се по този начин да бъде повишена демократичността и колегиалното начало в работата на СИБ, както и ангажиране на повече от членовете му със защитата и отстояването на интересите на печатните медии. 

Общото събрание потвърди и избора на Радомир Чолаков за изпълнителен директор на сдружението.

Приоритетите на новото ръководство са повишаване на ефективността от работата на Етичната комисия на печатните медии, защитата на правата на издателите в интернет, както и подобряването на бизнес-средата за издаване на вестници и списания в България.