Трите Милки – така наричат министър, който прибира по 3 млн. рушвет

Имахме преди министър “мистър 10%”, а сега има министър, на който му казват “трите Милки” в Агенция “Митници”. На 100 лв. рушвет кодирано казват Стоянка, на 1000 лв. Бинка, а на 1 млн. Милка. А този министър, за когото говоря, взима по 3 Милки. Това обяви скандално по Нова ТВ бившия шеф на агенция “Митници” Емил Димитров – Ревизоро.

Той отказа да назове конкретно за кой член от правителството на Бойко Борисов става дума, но поясни, че в кабинета на въпросния министър има създаден специален зоокът за кученцето на любовницата му. 

И това кученце е малко, вероятно някакъв помияр. Но всеки ден му осигуряват влизане през министерството през специален вход, който е само за шефа и за приближените му. Същият този министър държи 4 коли на лично разпореждане, поясни още Ревизоро.

Според източници на Faktor.bg скандалният министър с трите Милки е най-вероятно финансовият шеф Симеон Дянков, който отдавна се спряга с афери с млада любовница, с която правеше тайни разходки до Китай.

Коментарът на Емил Димитров беше предизвикан  от протичащите през последния месец скандали в агенция “Митници” – протестни шествия на митничари заради настояването централното управление да бъда преместено в Русе и връчените през последните дни заповеди за уволнение на над 200 митничари.

Притискат и изнудват в момента агенция “Митници”, като по време на законен протест ги уволняват с фиктивни доводи, заяви Ривизоро. 

Той даде пример с митничар, който има 14 години стаж в Агенцията, но преди дни също е получил заповед за уволнение, защото нямал магистърска степен, а само бакалавър.

За да не мисля, че говоря аз анонимен човек, това е Иво Петков. За него преди време Бойко Борисов искаше да правят специален филм заради разкритията, които е направил. Този човек е съставил над 250 акта на нарушители, заловил е 16 кг. хероин, 40 пушки и три пистолета, други 97 кг. хероин в гуми на ТИР, откри 12 мастербокса цигари в дипломатически автомобил и сега този човек се оказва ненужен на системата. Какъв експерт ще го замести и няма ли той да стане по-опасен, ако мине от другата страна на барикадата, попита риторично Ревизоро.

Той е убеден, че въпреки пиар акциите на правителството контрабандата в страната е изключително висока, като сега тя основно минава през гръцката граница, която вече не се охранява. Ревизоро потвърди, че за да мине един камион с контрабандна стока, се плащат между 20 до 100 хил. евро в зависимост от стоката. В същото време митничарите работят за унизително ниски заплати, но шефовете им взимат годишни премии между 60-70 хил. лв., посочи митническият експерт, намеквайки за Ваньо Танов.

Според него сегашното ръководство на Агенцията се държало угоднически и сервилно към правителството. Нямало воля да се противопостави на налудничави идеи, като преместване на главно управление на “Митниците” в Русе, категоричен бе Емил Димитров.