Румен Петков: Защо всички лаят срещу Русия, има напъни за влияние на Кремъл у нас

Бившият министър на МВР защити президента Румен Радев за ракетите

Румен Петков

Румен Петков

Бившият министър на вътрешните работи Румен Радев защити президента Румен Радев за закупуването на нови самолети пред БНТ. 

„Другарите американци ни написаха писмо, с което са ни казали какви машини да купим. Това е обидно за България. Защо прокуратурата не се е намесила? Възрастта на самолетите е проблем. Аз съм пример за очарование с моите години“, опита се да се пошегува Петков. 

Той заяви по адрес на премиера Бойко Борисов, че знаел накъде са насочени ракетите, както и че нямало нужда от службите за сигурност. „Защо всички лаят срещу Русия? Има американско влияние, но и напъни за руско у нас. Не може да се слага двоен стандарт“, каза още бившият министър. Той се опита да замаже положението, като добави, че държавата ни не трябвало да позволява да ѝ се месят чужди страни в политиката, въпреки че призна за кремълската намеса. Все пак успокои народа, че Москва не била опасна за България.

Той критикува настоящия шеф на МВР Валентин Радев и финансовия министър Владислав Горанов, че е тяхна работа да дават пари за полицаите. Според него, те са се подиграли с полицаите, но забрави как по негово време условията не бяха цветущи. Петков изтъкна, че имало с по 6% годишни увеличения на доходите в МВР по негово време.