Рамадан Аталай: Управляващите не трябва да са "за" Гинка, нито "против" Гинка

30% бяха загубите от кражбите на ток, когато компанията беше държавна, те се включваха цените, сега са под 10%

"На митинга на БСП чух че БСП иска държавата да влезе в ЧЕЗ. ГЕРБ искат същото. Запитах се защо премиерът не  е на този митинг, да протестират заедно. Имаше стотици там, хората не бяха получили необходимата информация, че сделката върви и т.н. Сега парламентът ще има и разследващи функции. Затова казах, че има обединяване на БСП и ГЕРБ". Това заяви Рамадан Аталай от ДПС в "Лице в лице" на bTV.

30% бяха загубите от кражбите на ток, когато компанията беше държавна, те се включваха цените, сега са под 10%, обясни още той

"Господин Румен Овчаров откъде знае, че фирмата няма как да се плати?   Българските народните представители в един глас питаха госпожа Гинка Върбакова: "Вие имате ли един милиард". Казах й да каже къде са, да отидат да ги вземат, обясни той. 

Няма сигурност, няма стабилност за инвеститора у нас, смята депутатът. 

„Премиерът и управляващите не трябва да са "за" Гинка, нито "против" Гинка. Комисията по случая е създадена , за да отвлича вниманието", категоричен бе той. "Не е работа на политиците, на премиера да се намесва в работата на частните дружества. Когато те чувстват несигурност, напускат България. Много други фирми си заминават като ЧЕЗ. Няма сигурност заради намесата на институциите като пречка за развитие на икономиката ни", каза още той.

"Първоначално БСП искаше да се разкрие, кой стои зад сделката. Поисках да ни дадат отговор на два въпроса от Гинка Върбакова. Единият бе, дали стои някой зад нея. Тя каза, че не стои. От ДАНС казаха също, че никой не стои зад тази сделка. А премиерът каза една сутрин,че не е информиран зад сделката. От една година ЧЕЗ се продава, вестниците пишат за това,  а институциите не знаят. Докато ДАНС каза, че са изпратили информации за това към институциите. Ако са дали на президента информацията, трябва и там да знаят", обясни той.

И сега, в стремежа да се излезе от неудобната ситуация,  от МС, премиера и министрите,  се поиска оставката на министъра, викна се Върбакова в МС и излязоха двама министри с нея и казаха, че държавата ще поиска 34 % от ЧЕЗ.