Почина съпругът на Катето Евро

Съпругът на актрисата Екатерина Евро Георги Кадиев почина след тежко боледуване. През последните години Жорж страдаше от рак, но актрисата от "Оркестър без име" стискаше зъби и не тръбеше за болестта на любимия си. Опелото е било днес в столична църква. “Това е съпругът ми Георги. Всъщност, той ми е голямата любов и човекът, с когото минахме през целия живот. Човек може да има много любови, да си мисли, че гори, да преживява, но всъщност любовта е само една, голямата, истинската. За съжаление, и тя минава. Но дори и да се скараме, пак ще бъдем заедно.”

Двамата са гаджета още отпреди култовия филм, с който актрисата става известна. Тя била готова даже да пожертва ролята си в името на любовта, защото снимките били в Созопол и трябвало да се разделят. Двамата стават съпрузи скоро след излизането на филма на екран – през далечната 1981 г. Когато се ражда синът им Александър, Катето иска да го кръсти Георги – на мъжа си. “Три дни Сашко беше Георги!..”, е казвала тя с типичното си чувство за хумор.

За сина – Александър Кадиев пък баща му си остава кумир, нарича го “скала”. Жорж винаги го съветвал да бъде мъж, не обичал лигавщините и затова и майка и син го характеризират като по-консервативен от тях. “Татко е като монумент в съзнанието ми!.. “, казва синът Александър, но очевидно човеците не са от камък и животът им е уязвим.