Патриотите: Спирането на влакове не е реформа

Само охраната на Ахмед Доган струва колкото спирането на няколко композиция София-Горна Ореховица

Въпреки че подкрепя правителството, Патриотичният фронт настоя премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите Владислав Горанов и на транспорта Ивайло Московски да възстановят пълното разписание на влаковете. Това стана ясно от изявление на съпредседателя на формацията Валери Симеонов.

По думите му задължение на премиера е да не допуска спиране на влакове с ясното съзнание, че пътническите влакове ще са на загуба, но те имат своята социална роля, както е по целия свят.

„Недопустимо е да се спират влакове и то по средата на зимата, без да е обявено на гарите, да е осигурен алтернативен транспорт на хората, без анализ и обсъждане“, заяви Симеонов.

Патриотите настояват управляващите да направят подробен анализ и цялостна стратегия за развитие на ж.п. транспорта, която да е дългосрочна, която да я направи независима в следващите години независимо кой управлява.

Другият мотив за искането за възстановяването на спрените влакове, изложен от Симеонов, е съкращението на служители на БДЖ.

Не е ясно колко души ще бъдат изхвърлени на улицата, говори се за около 1500, посочи той.

"Само охраната на Ахмед Доган на месец се равнява на спирането на няколко композиции София – Горна Оряховица“, заключи Симеонов.