Неудобни думи: А бе, наистина, големи престъпници са тия с петолъчките в картуните

Зад паметника на Валентин Старчев скриха лъжата, че управлява "работническата класа"

Александър Йорданов

Александър Йорданов

Александър Йорданов

Минах покрай паметника плашило на Валентин Старчев край НДК. Видях остатъка от бетонното безумие. Отново се сетих за старата хитрост на комунистическата номенклатура – да се крие зад работника. Точно тази лъжа на комунизма бе изобразил Старчев. Работникът като "съзидател". Да оставим липсата на "селянина". Но и "работникът" и "селянинът" при властта на БКП бяха роби. От тях нищо не зависеше. Бачкаха като замаяни и нямаха никакви права. Комунистите ги лъжеха, че всъщност те, работниците, управляват. Но когато през 1980 г. работниците от корабостроителницата "Ленин" в Гданск си потърсиха това право изведнъж комунистите ревнаха, че те, работниците от "Солидарност", са 

Врагове

 И комунистическата власт въведе военно положение в Полша. Но как така "врагове"? Нали бяха "съзидателната класа"? 
Още през 1953 г. Старчевият "съзидател", работническата класа у нас, вдига бунт и стачкува в Пловдив. Този бунт го няма в паметника, защото го е нямало в мисълта на Старчев. Така, както в бетонния струпеняк го няма и стихът на поета Георги Заркин: "Русия ни доведе до просия!" Естествено, Заркин е осъден, хвърлен в затвора и там убит. Но откъде ти Старчев ще знае за Заркин? За него е било важно да изрази основната лъжа на червената партия. 

Лъжата, че управлява "работническата класа"

 Лъжа, която бе удобно прикритие за наглата комунистическа върхушка превърнала България в държава за лична употреба. И оставила нещо в копанята и за такива като Левчев, Светлин Русев, Старчев.И не са само те. 
Видях и унищожения кран. Червени вандали, петолъчести кратуни са свършили това. Искали са да кажат, че "пак са тук" и пак са същите. Същите са – дали те, дали наследниците им, дали заблудените от тях. Отврат. С такива "бетони" лоши дни чакат България!