Наследник на Онасис стяга нова партия в България

На път е да се роди нова партия, която да прекрои отново политическия пейзаж у нас. Инициатор за създаването й е неочаквано завърналия се в България полковник Пенчо Кулев. Той от години се представя за наследник на милиардера Аристотел Онасис. Но предпочита да се държи дискретно и да на шуми много около себе си, твърдят негови близки.

Кулев обаче вече анонсирал през роднини и приятели, които събрал на скромно парти в хотел “Радисън”, намеренията си  да направи нова партия у нас. Идеята си обмисля от доста години, но сега бил дошъл момента, за да я реализира. Милиардите още не били приведени по сметката му, но изявил твърда убеденост, че много скоро и това ще стане.

Кой е човекът, направил заявка да се впусне в политическата надпревара за властта в България?

Полковник Пенчо Кулев стана известен през 1998 г., когато свика пресконференция, на която оповести, че има наследство в САЩ от 14,8 милиарда долара. Това, каза той тогава, не е само личен, а национален въпрос. Защото ако получи парите си, щял да осъществи инвестиционна програма в полза на България, която ще изведе страната от кризата.

Голямата сума зад океана е завещание на полк. Кулев от неговата майка осиновителка, която е била женена за богат грък, съдружник на покойния Онасис. Въпросните 14,8 милиарда се явявали неговия дял от общите им фирми.

Полковник Кулев е доста противоречива личност. Говори се, че когато разбрал за милиардите, започнал да живее на широка нога. Известни мутри от деветдесетте го обзавели с два нови мерцедеса, които той щял да си плати „като дойдат парите от САЩ”. За да замине за Америка пък 20 000 долара му дал бизнесменът Димитър Джамов. 

Освен това Пенчо Кулев твърди, че е офицер от КГБ. В профила си в руски сайт за запознанства, той публикува снимки на различните награди и грамоти, които е получавал за секретните си мисии. До снимката във въпросния профил, той пише: “Daragie Druzyaq Ya sei4as v USA sas spesialna Missiya po ogromno nasledstvo zaveshtano.”