МВР затвори пътя към Бузлуджа

БСП и симпатизантите им, които от доста време се готвят за тържествата на Бузлуджа, ще се окажат пред трудна дилема, след като Пътна полиция е затворила снощи пътя за автобуси от Шипка към Бузлуджа по указания на МВР. 

Лично регионалните директори на полицията са уведомявали пътуващите от Северна България, че не могат да се движат по този път  от Шипка до Бузлуджа, без да дават никакви други обяснения, заяви Димитър Дъбов, заместник-председател на БСП, цитиран от БГНЕС. 

По думите му вчера лично той е разговарял със заместник-вътрешният министър Веселин Вучков, който го е информирал, че от МВР дори имат идея да проверяват личните карти на хората, които ще участват в тържествата на Бузлуджа. 

Дъбов обясни още, че всички справки, които са направени с дежурните и в Агенция "Пътна инфраструктура" показват, че пътят е проходим и се намира в идеално състояние. 

"За нас това е провокация от страна на ръководството на МВР, която вчера следобед им влезе в главата. Вероятно след закритото заседание на парламента, където вътрешният министър изтърва нервите си и сигурно това е неговото лично отмъщение", коментира  Дъбов.