Мълния порази ДАНС заради калпави гръмоотводи

Сградата на ДАНС е била поразена от мълния по време на бурята, разразила се в петък в София. Ударена е била бялата будка на агенцията на бул. „Черни връх”, където стои охраната на службата, който отговаря за реда на паркинга около сградата.

Човекът се спасил само благодарение на щастливата случайност, че точно в този момент не е бил в будката, а на няколко метра извън нея. Самата будка е тотално разрушена, но това са единствените щети от бурята по сградата на Държавната агенция за национална сигурност. Служителите й се чудят как така е ударила гръмотевица при положение, че сградата си има гръмоотвод. Служителите на ДАНС са категорични, че след инцидента трябва да се направи пълна проверка на гръмоотводите върху сградата, тъй като вероятно не са били поставени правилно и са допуснати пропуски по време на ремонта й през 2008 г.

Този инцидент се случва две години след като гръм удари и Народното събрание. Тогава стрелките та часовниците в парламента заковаха на 17,37 часа и дванайсет часа не помръднаха. И тогава всички бяха много учудени от гръмотевицата, защото и Народното събрание има гръмоотводи. Сред всичките версии тогава имаше полушеговити и полусериозни, като тази, че парламентът бил застигнат от божи гняв, защото е построен върху старо турско гробище.