Слави се изкара жертва, 19 години след Костов пак го цензурирали

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Телевизията склони и даде зелена светлина на шоумена, той посвети предаването на темата за цензурата, но анализатори смятата, че целия скандал е с цел самореклама

Край на драмата в спора между БТВ и "Шоуто на слави". Днес емблематочня водещ отново се завърна в ефира на медията, след като вчера - непосредствено след изборите, предаването беше спряно от телевизията. В него щеше да бъде представено писмото на Слави Трифонов към новоизбраните депутати, с което ги приканваше да решат за въпросите от инициирания от него референдум в рамките на две седмици. През целият ден имаше "обяснения" през медиите на Слави към ръководството на телевизията и обратно.

Въпреки това днес Слави Трифонов се появи на ефир точно в 22.30, облечен по-небрежно от обикновено, но и по-сериозно, заобиколен от сценаристите си. Темата е изминалите избори и опита за цензура. Писмото не беше прочетено в началото на шоуто. Темата беше цензурата в българския ефир и работата на СЕМ. Писмото от вчера, обаче, не беше прочетено в началото на шоуто

20 години след Жан Виденов, 19 години след Иван Костов ни налагат цензура и ни спират предаване. 17 години всяка вечер работя в тази медия и не мога да повявам, че тази цензура се случва. Така Слави Трифонов обясни проблемите си с Би Ти Ви. Трифонов  разкри, че вчера диктор е прочел писмото, което самият той публикува по-рано и в което поставя ултиматум и точен срок на новия парламент, в който депутатите да променят изборния закон и да въведат мажоритарно гласуване, партийна субсидия от 1 лев на глас и задължително гласуване.

От телевизията се опитват да угодят на СЕМ. Няма договор който да нарушава главния договор, главният договор е конституцията, няма договор който да ти забрани да говориш, ако има такъв договор, то това е Северна Корея, обясни Слави  Тирфонов, който бе събрал в студиото редколегията на „Шоуто на Слави“. Според сценаристите му СЕМ е регулаторен орган, който е длъжен да пази интересите на зрителите и да пази конституцията. Ако СЕМ бяха професионалисти избирани от гилдията, щяха да са обективни, но те се назначават от партиите. Там има хора, които нямат нищо общо с медиите, има назначени педагози, а знаехме, кои влизаха педагогика в Алмаматер, иронично подхвърли сценарист. 

Проблемът е в главите на хората, там е и автоцензурата. Хора политически назначени, които не са професионалисти ни налагат цензура, коментират от редколегията на шоуто.

Според анализатори обаче Слави и компания си правят пиар, а Би Ти Ви е част от схемата за промотирането на бъдещ политически проект на Слави. Няма логика да спрат писмо, в което няма нищо скандално и вече бе известно на зрителите, а да пускат през годините много скандални и открито политизирани предавания.