Иван Гешев: Нали не мислите, че марсианци са сложили парите в колата на кметицата Иванчева…

Няма как да не са използвани СРС-та, за да бъде доказано това престъпление, посочи още той

Иван Гешев

Иван Гешев

Доказаталествата сочат, че са искани от изнудваното лице пари. Но няма как да се бориш с корупцията с тези текстове, които са останали от соца – провокации за подкуп. Така лаконично описа вчерашния зрелищен ареста на кметицата на община „Младост“ Десислава Иванчева.

На въпрос колко пари е искала Иванчева, Гешев обясни, че са искани 20 евро на кв. м. върху инвестиционните намерения на съответния човек, тоест над 1 млн. евро. След продължителни пазарлъци – сумата е свалена на 500 000 евро, които е трябвало да бъдат дадени съответно 250 000 за един от обектите и 250 000 – за останалите обекти, разсрочени във времето в определена схема. След това се случи арестът на кметицата на кв.„Младост“, обясни шефът на спецпрокуратурата.

Няма как да не са използвани СРС-та, за да бъде доказано това престъпление. Имало е посредник в преговорите, за да се достигне до тези крайни суми. Но лансирането на тези, че парите са били подхвърлени в колата - тези защитни тези са несериозни, надявам се адвокатите да минат на  по-сериозни версии. От няколко дни получавам обаждания от приятели, които искат да им кажат къде се оставят по 70 000 евро, за да си оставят и те колите там. И двете арестувани вчера дами светят, и посредникът свети – това е контролирано със СРС. Не мога да ви кажа, че марсианци са ги сложили тези пари в колата на кметицата. Всички в тази държава, очакват да се борим с корупцията. Ние правим това – и начинът по който се случва, се прави в Европа и по законите, които се прилагат в България, макар че те са несъвършени. Но аз не съм виновен за това, защото те се гласуват в Народното събрание, коментира Иван Гешев.