Гл. секретар Маринов: Бомбичката на дербито "Левски-ЦСКА" е целенасочено действие срещу полицейски служители

Подбудите са хулигански, не е нормално да се говори за пропуски на МВР, убеден е той

Младен Маринов

Младен Маринов

Общо 40 човека са задържани, от мястото където е хвърлена бомбата. Продължава работата по издирването на лица, които са били маскирани, по установяването им и задържането им. Това коментира снощният инцидент с полицайката, която пострада и е с опасност да загуби зрението с едното си око. 

Това е целенасочено действие срещу полицейските служители. Те са били разположени зад вратата със стъклопакет, където е хвърлена бомбичката. Целта е била ясно определена - да се нанесат поражения на полицейски служители, аргументира се главният секретар на МВР. 

Той обясни, че служителката е от новоназначените, след 6-месечно обучение. Тежко е пострадала, има опасност да загуби част от зрението си. Операцията разбираме, че е била успешна и той изрази надежда тя да възстанови зрението си.

Това е извършено по хулигански подбуди. И всеки ще каже, че това е пропуск на МВР. Но тук става дуза за бомбички, които може да се направи и на терена. Тук въпросът е, че не са си дали сметка какви поражения може да бъдат нанесени. Оформянето на толкова голяма дупка, означава, че бомбата е била с голяма сила. Обществото трябва да застане срещу такива хора. Не трябва непрекъснато да търсим пропуски в служителите на МВР. Трябва да търсим пропуски и във възпитанието на хора, с хулиганско поведение, категоричен е Младен Маринов.