Г. Близнашки: "Булзуджа" е свързан с националната памет, а не е място за партийно поклонение

Борисов се очертава като една проевропейска фигура, посредник между ЕС и Турция, коментира той

"Естественият ход на нещата предполага да се създават изкушения за президента Румен Радев в посока нов политически проект, но със сигурност да се говори за такъв е все още рано. Той първо трябва да се докаже като държавник и някъде през втората половина на мандата би могло да се мисли за нещо по-голямо, за нещо по-мащабно, с оглед на развитието на политическата ситуация в България, защото има едно общо усещане за изхабяване на политическите партии", коментира бившият служебен премиер Георги Близнашки.

"Редно е министър-председателят веднъж седмично да посещава държавния глава и да го информира за действията на правителството и за предстоящите начинания", добави Близнашки.

"Борисов се очертава като една проевропейска фигура, посредник между ЕС и Турция. Една роля, която очевидно му се отдава. Той допуска доста съществени грешки в едни или други изявления, но опозицията е толкова неориентирана, че не успяват дори да засекат", анализира той.

Според бившия служебен премиер, "Булзуджа" е място, свързано с националната памет и не да се превръща в място за партийно поклонение.