Димитър Аврамов натопи жена си за скандалния рекет

"Аз командвам всичко, няма полиция, няма нищо!”. С тези думи се хвалел ексдепутатът Димитър Аврамов, докато искал 100 000 лв. и 1000 дка земя от монтанския бизнесмен Светослав Илчовски, за да му уреди спор за земеделски имот.

Наглото изказване на Аврамов, чиито правомощия на народен избраник бяха прекратени в четвъртък, лъсна на заседание на Софийския градски съд в петък късно вечерта. На него магистратите решиха да оставят в ареста вече бившия парламентарист, който бе закопчан на 17 юли, след като в дома му в Монтана бяха намерени 50 000 белязани лева, пише “Монитор”.

Съдът прецени, че на обвиняемия за търговия с влияние му се полага килия, тъй като деянието е с висока обществена опасност, има достатъчно данни, че именно той го е извършил, както и опасност да направи друго престъпление. Взе се предвид и фактът, че по време на деянието Аврамов е бил депутат. След като вече не е такъв, той може безпроблемно да напусне страната и да се укрие, категорични са магистратите.

Според данните по делото Аврамов си е поискал парите, за да повлияе на шефката на областната дирекция „Земеделие”. Казусът, който трябвало да бъде разрешен, касае разпределение на земеделска земя, която Илчовски засял, но била дадена на друга фирма, с която той започнал да води съдебна битка. Тъй като се налагало да ожъне реколтата, но се появил спор кой точно трябва да го направи, адвокатът му се свързал с Аврамов, за да се уреди най-после въпросът.

Той пък се похвалил, че шефката на дирекцията е негов човек и щяла да прави, каквото й каже. Същото се отнасяло и за началника на полицията в Монтана. Аврамов се оправдал пред съда с жена си за белязаните пачки в къщата им. Неговата версия била, че тя е управител на оборотна фирма и е нормално у тях да има толкова много пари, макар самият той да не знаел за какво са и откъде са се взели тези.