Б. Лукарски: Факт е, че има процеси на разпад в Реформаторския блок

Божидар Лукарски

Божидар Лукарски

"Факт е, че има процеси на разпад в Реформаторския блок. Има много неща, които не са наред в настоящето правителство, но начинът, по който ДБГ поставят нещата – ултимативно, за нас означава повик за съглашателство към политически сили от либералния и, може би, левия сектор", заяви пред бТВ лидерът на СДС Божидар Лукарски.

"Считаме, че трябва да се предложи на обществото една съвсем ясна кауза и ценности, които са свързани с конкретни решения, а не с антиполитики. Когато искаш оставката на едно правителство, трябва да изтеглиш кадрите си от властта. ДБГ е единствената партия от Реформаторския блок, която все още има кадри там. Техни членове все още оглавяват Българския клуб по метрология, Българската агенция по инвестиции и Комисията за защита на потребителите", заяви Лукарски.

"След 22 април ще предложим нашата кауза развитието на дясното и на България. Тогава ще решим и с кой да вървим напред. С Валери Симеонов не сме водили никакви разговори за коалиция. Преди да водим разговори за коалиции, трябва вътре в СДС да си отговорим въпросите накъде отиваме, да уточним вътрешно и външнополитическите си ценности", каза още Божидар Лукарски.