Рая Назарян за третия мандат: От преговори никога не сме се въздържали

Рая Назарян

Рая Назарян


"Има такъв народ" предварително обявиха, че ако получат третия мандат, те ще го върнат и няма да водят преговори и няма да правят опити за сформиране на правителство. Те заявиха, че този парламент е изчерпан от съдържание и смисъл и за тях най-правилния ход е да се отиде на избори и народът да избере кой от тук нататък да представлява държавата", заяви пред БНТ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Рая Назарян, след като стана ясно, че още днес президентът ще връчи третия проучвателен мандат на най-малката група в Народното събрание.

Според Назарян, която бе част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС с некоалиционните партньори от ПП-ДБ, решението на Румен Радев "говорят за друг ход" от негова страна.

"Не мисля, че тази новина и това събитие са изненадващи", добави тя.

"От преговори никога не сме се въздържали, напротив, дори сме ги инициирали. Водихме такива почти близо месец. Именно с цел да запазим стабилността на държавата, на правителството, да продължи изпълнението на мерките. Ние не можем да бъдем упреквани по темата за това дали ще водим или дали ще участваме в преговори, разбира се, ако бъдем поканени на преговори. Но всичко е въпрос на математика. Какво ще събере, дали имат желание ИТН да направят опити за сформиране на правителство, с кои ПГ ще преговарят, какво мнозинство ще сформират и какви са възможностите. Ако бъдем поканени, разбира се, че ще участваме", каза Назарян пред обществената телевизия. /БГНЕС