МВР арестува журналиста Димитър Стоянов, от BIRD смятат, че е заради тяхно разследване, срещу зетя на Калин Стоянов

Журналистът от BIRD.bg Димитър Стоянов е задържан вчера от МВР по жалба на служител на НАП. Стоянов е бил задържан за 24 часа. До ареста се е стигнало, след като Стоянов е заплашил с оръжие служител на НАП, а той се обадил на полицията. Случката се разиграла около 18.30 ч. на 22 април в столичния квартал "Хаджи Димитър", предаде БНР.

От МВР потвърдиха за ареста на Стоянов. По-рано на 22 април Стоянов публикува в социалните мрежи пост, в който твърди, че е бил нападнат

Във фейсбук журналистът  Атанас Чобанов обяснява, че арестът се случва докато разследват как зетя на министър Калин Стоянов, служителя на НАП Георги Шурелов, се е измъкнал от правосъдието, след като е арестуван за рекет.

По късно Атанас Чобанов добави във фейсбук нова информация за инцидента с ареста: „Не му е за сефте на Митко да е в ареста. Нападнал го някакъв клошар, той отговорил. Но клошарят бил нападжия и подал жалба. Утре ще научите защо нападжиите ни имат зъб. Как пък това се случва часове след като пратих този мейл на Спецов?
На 05.08 2021 г. полицаи задържат в Бургас Георги Шурелов. Той се представял за данъчен и рекетирал местен бизнесмен. В жилището му и в колата му са открити баджове на НАП и бланки на агенцията.
Георги Шурелов е бивш служител на НАП и МВР.
Георги Шурелов се измъква от правосъдието.
Георги Шурелов е ЗЕТ на Калин Стоянов, тогава шеф на ГДБОП, а сега министър на МВР. Мъж на сестра му. Калин Стоянов е ШУРЕЙ на Шурелов.
Докато разследвахме това, нашият колега Димитър Стоянов беше задържан от МВР защото бил нападнал някакъв нетрезв тип, който обаче бил служител на НАП. 
Всъщност Митко е нападнат от пияндето, но сега той е в ареста на свинската държава.
Кое не е ясно?“

Към този момент от МВР не са обявили повече информация за случая.