Гражданска инициатива за демонтиране на МОЧА: Благодарност към Денков и Тодева, махнаха омразния символ на комунизма

Гражданска инициатива за демонтиране на  паметника на съветската армия публикува своя позиция, свързана със смяната на областния управител на София.
Ето пълния текст на позицията:

Предвид действията на служебното правителство по смяна на областния управител на София, Гражданска инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия изказва своите благодарности към проф. Николай Денков, като Министър председател на Република България и г-жа Вяра Тодева, като областен управител на София, за взетите решения и предприетите от тях действия за премахване на един от основните пропагандни тотеми на тоталитарната власт у нас - паметника на съветската армия в София. От името на всички жертви на наложения с толкова унищожени животи и съдби престъпен комунистически режим изказваме благодарност към г-жа Вяра Тодева и екипа ѝ за изпълнение на дължимите действия по премахване на плочите на позорния надпис на 21.04.2024 г.

Призоваваме публично и отчетно новоназначеният областен управител г-н Стефан Арсов да предприеме действия по изпълнение Решенията на Столичен общински съвет и Министерски съвет, и премахването на монумента от Княжеската градина в София да бъде финализирано.

Настояваме Министерски съвет да предприеме дължимите действия за премахване на всички пропагандни съветски паметници, които са държавна собственост, поставени на територията на България.