Николай Стайков: Кирилова не се яви в НС, защото се страхува да отговори в какви връзки е била с Петьо Еврото и Пеевски

Николай Стайков

Николай Стайков

Има много въпроси към прокуратурата, и в частност към Илиана Кирилова. Аз виждам едно втърдяване на прокуратурата, след изявления на Кирилова, че от Антикорупционния фронт разпространяваме манипулирани записи. А тяхната автентичност досега не е оспорвана от други прокурори. 

Така обясни отказа на прокурор Илиана Кирилова да се яви на изслушване пред временната парламентарна комисия по случая „Нотариуса“ членът на Антикорупционната комисия Николай Стайков в студиото на Би Ти Ви.

По думите му той има представа кои са онези въпроси, които трябва да й бъдат зададен, заради които тя не е пожела да отиде на изслушването в НС. 

Има няколко основни въпроси, на които трябва да се търсят отговори. Първият е как се гарантира, че един редови прокурор ще разследва всичките си началници, които изтичат по свидетелски показания на водено от тях дело. 

Вторият – същият прокурор образува дело, внася обвинения срещу свой колега, защото е започнал да разследва Петьо Еврото. 

И последният – да се изясни в какви отношения е била прокурор Кирилова и с Петров, и с Делян Пеевски, които си бяха колеги това. 

В прокуратурата виждаме сега как се замотават и се приключват тихо дела, променят се свидетелски показания и се наказват прокурори, които са свързани по някакъв начин с Петьо Еврота. Затова не съм оптимист, че ще бъде осветен скандала около Нотариуса. (…) Освен това смятам, че Петьо Еврото е жив и здрав, и да му помахаме, макар и с голямо огорчение, коментира ситуацията Николай Стайков.