Главният секретар на МВР отрече слуховете, че Баретата е задържан за отвличането на Адриан Златков

Трима души са задържани за случая с нахапаното от куче детенце в Пазарджик, каза още Младен Маринов

Младен Маринов

Младен Маринов

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира пред журналисти арестуван ли е Златомир Иванов-Баретата и има ли развитие по случая с убийството на бизнесмена Петър Христов. 

Маринов отрече излязлата информация, че е задържан Златомир Иванов – Баретата и приближени до него лица заради отвличането на Адриан Златков. Той съобщи, че няма извършени арести по случая. 

Във връзка с разследването на убийството на бизнесмена Петър Христов, Младен Маринов съобщи, че остават версиите, свързани с бизнеса му и личния му живот. 

„Продължаваме да работим по няколко основни версии, свързани с бизнеса, с личния живот, с конкурентни дейности и т.н. Към момента все още тече разследването и не можем да дадем повече детайли. Извършва се всичко необходимо, което може да доведе до нови факти. Назначени са експертизи по всичко, намерено на местопрестъплението, някои от тях вече са готови. А с всички лица, които са установени на мястото, е работено. В по-късен етап се явиха и други свидетели, които дадоха още данни“, съобщи главсекът на МВР.

Трима души са задържани за случая с нахапаното от куче детенце в Пазарджик, каза още главният секретар на МВР. Те са задържани заради това, че като възрастни са допуснали това да се случи. Информацията до момента е, че кучето по принцип стои вързано, но по някаква причина е било пуснато точно в този момент. Възрастните са оставили детенцето да отиде само в друго помещение, но като се е забавило, са отишли да го потърсят и са се натъкнали на гледката“, обясни Маринов. Той уточни, че отговорността ще се търси от възрастните, които са допуснали да се стигне до тази ситуация. „Когато отглеждаме кучета и други домашни любимци, трябва да спазваме законодателството и всички наредби на общината. В случая най-вероятно са нарушени редица от тези законови изисквания, за да се стигне до този инцидент“, каза още той.