Марин Марковски: Мечтите на прокуратурата по "Иванчева" се разминават със закона

Някъде в мъглата се бият чудовища, но ние не ги знаем, завърши адвокатът

 Мечтите на прокуратурата се разминават със закона.  Елхата ще им е много тъмна на прокурорите по делото.  Това заяви  в "Здравей, България" на Нова телевизия адвокат Марин Марковски, който пое защитата на кметицата на столичния район „Младост” Десислава Иванчева, обвинена в получаване на подкуп в особено големи размери.

"СРС-тата не сме ги чели, защото не са ни прададени", заяви той.

Някъде в мъглата се бият чудовища, но ние не ги знаем, завърши Марковски след изреждането на несъотвествията в обвиненията, като така придаде  свръхестествен, направо фентъзи  елемент към случая. Призна също, че е малко развълнуван , смутен, защото нямало нито едно доказателство освен "приказките на Дюлгеров", бивш кмет на "Младост". Много беше трогателен.

В началото на делото има една жалба от над 10 крупни строителни фирми, именно те, по думите му са, поставили капан на Иванчева, която искала зелен и прекрасен жк "Младост". Или нещо подобно

 Десислава Иванчева не е светела като елха, става ясно от думите му. Тя  не знаела как парите, намерени в колата й, са попаднали там. Бившият кмет ги сложил там, но никъде не е казвал, че тя е знаела.  По пръстите й нямало следи от маркираните евро. Такива имало само отстрани на дясната й ръка, само няколко квадратни сантиметра....Защото.... подписала протоколите и те светели. Ето как го обясни:

"Това е било, когато тя е докоснала протоколите във връзка с подписването, защото там парите са броени", коментира защитникът.
По думите му ще е проблем, ако събраните пари - веществено доказателство, са върнати на бизнесмена Александър Ваклинов. Вече имало протокол за подобно връщане.

По думите му в документите по делото пише, че Иванчева е поискала парите на 13 април в мол на Симеоновско шосе. Според адвоката това не отговаря на истината и кметът на "Младост" не е била там в този ден. Имало записи от охранителните камери в мола, които показват, че тя не е посещавала търговския център на посочената дата.