Манфред Вебер, ЕНП: Изборите в неделя са важни не само за България. Те са от изключителна важност за Европа

БСП допускат толкова важни грешки на европейско ниво! Не изпълняват своите обещания, а изпълняват "лъжливи обещания", заяви той

Залата посрещна на крака Бойко Борисов и Манфред Вебер, председател на ЕНП, на предизборната среща на ГЕРБ със симпатизантите в Благоевград. 
"Изборите в неделя са важни не само за България. Те са от изключителна важност за Европа. Ето защо искам да апелирам - идете до урните в неделя и гласувайте за ГЕРБ - така че Бойко Борисов и неговият екип да могат да управляват България", заяви Вебер.
"Когато говорим за Бойко Борисов, за Цветан Цветанов, ще кажем - това са политици, които изпълняват своите обещания. Преди 4 години бях отново тук. Тогава открихме един спортен център в Благоевград. Днес, скъпи приятели, идвайки отново тук, трябва да кажа, че пътуването беше много по-бързо и комфортно, благодарение на инфраструктурата, изградена от правителството на господин Борисов. Ето това имам предвид, когато казвам, че господин Борисов и екипът му държат на обещанията си и ги изпълняват", подчерта Вебер. Той противопостави политиката на БСП и заяви, че те не изпълняват своите обещания, а изпълняват "лъжливи обещания".
"Ако искате, гласувайте за хора, които допускат толкова важни грешки на европейско ниво!", добави гостът и заяви в заключение: "Искам да погледнем в по-дългосрочен план. Прогнозите сочат, че през 2060 г., едва 4% от световното население ще бъде населението на Европа. Само 4% европейци. В този смисъл дори големите европейски държави като Германия ще бъдат много малки в глобален план. Ето защо е изключително важно ние като европейци да останем заедно, да работим заедно, имайки предвид тази перспектива в глобален план. Скъпи приятели, нека направим така, че вашите лидери - господин Борисов, господин Цветанов - тези, които поставят въпросите на масата на ЕС, да продължат да правят това!"

Бойко Борисов заяви: "Предай на канцлера Меркел, че България освен че пази добре границите на ЕС, има място и то при развитите държави в Европа. Благодарим, че по време на нашето управление, еврофондовете работеха. Вебер беше един от най-големите критици на България. Дори стигаше до крайност да не ни иска в ЕС. Днес той е един от адвокатите, моторите за това да бъдат чути едни по-добри думи за България в Брюксел и ЕНП", заяви Борисов, 

"Да не върнем БСП на власт! Защото това ще е пагубно както за България, така и за региона", заяви от трибуната зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.
Той подчерта още: "Когато спечели ГЕРБ, ще има икономически ръст! БСП предлагат да бъдат опростени лихвите по кредитите. Това възможно ли е в една демократична държава. БСП обещават да направят здравеопазването безплатно. Това няма как да стане", заяви още Цветанов.