Малинов, Захарова, Дугин и Наришкин учредиха в Москва Международно движение на русофилите

Тази вечер в московския хотел „Золотое кальцо“ 10 инициатори от 10 държави подписаха Манифест за създаване на Международно движение на русофилите. Така те дадоха началото за първи път на международна световна русофилска общност. За това съобщи един от поддръжниците на режима на Кремъл - българинът Максим Соворов, на страницата си във Фейсбук. 

Сред инициаторите е и внукът на легендарния френски генерал Шарл де Гол - Пер де Гол, присъства и говорителят на Външно министерство на Руската федерация Мария Захарова. Сред гостите бяха олигархът славянофил Малофеев, идеологът на путинизма Александър Дугин и шефът на Руското външно разузнаване Наришкин. 

Сред участниците на важния форум е и българинът Николай Малинов. Той е лидер на партията „Русофили за възраждане на Отечеството“ и Национално движение „Русофили“. Малинов е подсъдим в България за шпионаж в полза на Русия. А само преди месец беше обявен и в новия списък „Магнитски“. 

Всъщност идеята за създаване на международно движение на русофилите бе анонсирана още преди 4 години от Николай Малинов, но чак сега проектът става факт с подкрепата на Кремъл. 

Международното русофилско движение планира да реализира многобройни задачи, които ще имат за цел да променят юридически документи на ЕС като отмяната на санкциите. Новата международна русофилска организация си поставя като една от първите задачи да възстанови плочата на Паметника на Съветската армия, която преди две седмици беше строшена с чук от бунтаря Светозар Раянов.

По думите на Николай Малинов представителите на най-малко седем страни от ЕС са готови да събират подписите на 1 милион европейски граждани в подкрепа на такава инициатива.

Парадоксален обаче е фактът, че новото движение ще се нарица „МИР“ и ще защитава ценностите и морала на путинова Русия, която от една година е кървав агресор в Украйна – убива, мародерства, разрушава.