Необходими продукти:
1 глава лук
200 г спанак
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
сол, бял пипер - по желание
1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. извара/или сирене - може и повече
олио и масло
Начин на приготвяне: Лукът се задушава в мазнината с малко вода докато омекне. Към него се добавя спанакът - предварително добре изчистен и нарязан на едро.
В отделна купа се смесват яйцата, брашното и бакпулвера. Прибавя се млякото и при непрекъснато бъркане се добавя към омекналия спанак, така че да се получи хомогенна спаначена смес.
Разстила се в тавичка за пай. Поръсва се обилно с изварата и се слага във фурната. Пече се за около 40-50 минути.
Преди да се сервира, се реже на тортени парчета. Сервира се с кисело овче мляко.
снимка: Gotvach.bg