Спаначен пай с извара

Бърз и вкусен, този пай е подходящ за сутришна закуска и лека вечеря

Бърз и вкусен, този пай е подходящ за сутришна закуска и лека вечеря

Необходими продукти:

1 глава лук

200 г спанак

4 бр. яйца

1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

сол, бял пипер - по желание

1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко

1 и 1/2 ч.ч. извара/или сирене - може и повече

олио и масло

Начин на приготвяне: Лукът се задушава в мазнината с малко вода докато омекне. Към него се добавя спанакът - предварително добре изчистен и нарязан на едро.

В отделна купа се смесват яйцата, брашното и бакпулвера. Прибавя се млякото и при непрекъснато бъркане се добавя към омекналия спанак, така че да се получи хомогенна  спаначена смес.

Разстила се в тавичка за пай. Поръсва се обилно с изварата и се слага във фурната. Пече се за около 40-50 минути. 

Преди да се сервира, се реже на тортени парчета. Сервира се с кисело овче мляко.

снимка: Gotvach.bg