Овчарска мусака

Лесно и вкусно ястие, което може да приготвите по всяко време на годината

Необходими продукти:
250 г кайма смес 
2 тиквички 
2 картофа
1 чушка
100 г ориз
2-3 л. олио
магданоз
сол на вкус
бял пипер
черен пипер

За заливката:
2 яйце
1/2 кофичка кисело мляко 
2-3 л. брашно

Начин на приготвяне:
Каймата се запържва в мазнина и малко вода. Когато поомекне към нея се прибавят нарязани на кубчета зеленчуците и ориза. 

Готовата смес се изсипва в намазнена тавичка и се запича в умерена фурна за около 50 минути. След това я поливаме с приготвената заливка и оставамя ястието за още 5-7 минути. 

Овчарската мусака се с пресен копър или магданоз. Много подходяща за нея е киселото мляко, което сервираме отделно в купичка - по желание.