Козуначена торта със сини сливи

С малко повече фантазия може да получите едно истинско великденско изкушение

С малко повече фантазия може да получите едно истинско великденско изкушение

Ако покрай Великден са ви останали козунаци, които няма как да изядете, ви предлагаме една много лесна рецепта за козуначена торта с конфитюр. С малко повече фантазия може да получите едно истинско великденско изкушение.

Необходими продукти:

1-2 козунака (може да използвате парчета от различни козунаци - домашни или купени)

1 бурканче (330мл) конфитюр по избор

6 яйца

1/2 кофичка кисело мляко

10-тина сочни обезкостени фурми (при нужда от екстра сладост)

1 ч.л. канела

1/2 ябълка или няколко сливи за декорация

Начин на приготвяне: Нарежете козунаците на филийки. Пасирайте фурмите с помощта на чопър или кухненски робот. Разбийте всички продукти с изключение на козунаците и плодовете до получаване на еднородна смес.

В разглабяща се форма за торта започнете да нареждате парчетата козунаци докато запълните дъното. Изсипете част от сместа, така че козунаците да се покрият изцяло. Повтаряйте горните 2 стъпки докато продуктите свършат.

Декорирайте тортата по желание и я поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печете тортата за около 2 часа.

Изключете фурната и оставете тортата вътре за още няколко часа (най-добре изпечете тортата вечерта и я оставете да пренощува във фурната).
Освободете внимателно тортата от формата и поднесете с кисело мляко по желание.

Източник: foodieboulevard.com