"Локомотив"- Пд удари вял ЦСКА на Националния стадион

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

ЦСКА допусна грешна стъпка в битката за титлата, след като загуби от "Локомотив"- Пд с 1:2 у дома в мач от 27-ия кръг на Първа лига. На Националния стадион "Васил Левски" "черно-белите" изиграха силен двубой и закономерно се поздравиха с трите точки, като можеха да стигнат и до по-убедителна победа, въпреки фрапантния пропуск на Матиас Фаетон в самия край на срещата.

След по-активни първи минутки "армейците" получиха първи предупредителен сигнал, че днес гостите от Пловдив са дошли за успеха. Мартин Петков, бивш футболист на Левски, преодоля капитана на домакините Густаво Бусато с прецизен шут, но след проверка на ВАР главният съдия Волен Чинков отмени попадението, след като бе решено, че Мичи Нтело пречи на видимостта на Бусато при удара на Петков. "Смърфовете" продължиха да създават главоболия на отбраната в "червено" и Бусато трябваше да се намесва срещу Оливер Камдем. Домакините усещаха и липсата на титулярния си капитан Амос Юга, който е наказан за две срещи заради натрупани жълти картони. Възпитаниците на Нестор Ел Маестро отвърнаха с коварен шут на Тибо Вион и остър изстрел по диагонала на Фаетон, но Локомотив трябваше да поведе в резултата при нова изгодна ситуация пред Петков. Този път обаче гредата спря офанзивния футболист на "черно-белите".

На почивката Ел Маестро извърши три смени в опит да промени статуквото на терена и ЦСКА заигра активно, но неефективно. "Червените" понесоха закономерен удар след поредна неубедителна изява в отбрана, като Нтело се разписа от близка дистанция след пас на Бабакар Дион. В следващите минути домакините като по чудо оцеляха след няколко пропуска на локомотивци. Гостуващият състав бе наказан за пропилените шансове в 73-та минута, когато две от смените на ЦСКА - Тобиас Хайнц и Данило Асприля, комбинираха за изравнителния гол на "армейците". Асприля засече с глава чудесно центриране на Хайнц, за да върне надеждите на домакините за пълен обрат. Скоро след това Каранга пропусна страхотен шанс да вкара втори гол, след като бе спрян от капитана на Локо Пд Кристиан Томов. Следващите минути обаче отново бяха за "смърфовете", които бяха възнаградени за усилията. Вион покри засадата и топката стигна до голмайстора за първия гол Нтело, който намери влезлия от пейката Кристиян Пешов, който не сбърка за 2:1. Бусато на няколко пъти предотврати впоследствие трето попадение за Локомотив, преди да дойде шестата минута на добавеното време, когато Фаетон стреля в аут от отлична позиция след пас на Асприля. Ел Маестро се прибра в съблекалните под скандирания "Оставка".

Така ЦСКА се отдалечи от шампионската титла, като в момента е с три точки по-малко от лидера и шампион Лудогорец и с две срещи повече от разградчани, които малко по-късно посрещат Левски в Разград. Локо Пд е петата позиция с 50 пункта, на една от четвъртия Левски.

В следващия кръг възпитаниците на Александър Томаш са домакини на Черно море, докато за ЦСКА предстои поредно Вечно дерби с Левски в неделя следобед. /БГНЕС