Легендите на Барса разглеждат Стара Загора преди мача на звездите довечера

Срещата организира Камата, ще започне в 20:00 часа на стадион "Берое"

Христо Стоичков

Христо Стоичков

Легендите от испанския гранд Барселона, които ще се изправят срещу отбора на Христо Стоичков довечера от 20 часа на стадион „Берое“, ще бъдат специални гости на кмета Живко Тодоров в Регионалния музей. Футболните величия ще се запознаят с богатата 110-годишна история на Старозагорския музей, който е сред най-старите в Европа. Стара Загора е футболен и спортен град, но той има и много история  и културни ценности, които ще покажа на колегите си, заяви снощи Стоичков. Днес той ще се срещне с почитатели пред РИМ, където от 11.30 до 12 часа ще раздава автографи върху книгата си "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8".

 „За нас е чест да бъдем домакини на това събитие, още повече, че през 2017 година Стара Загора е Европейски град на спорта. Доказваме, че в България спортният дух и оптимизмът не са ни напуснали. Хората тук са запалени по футбола и го обичат, а и всички ние помним героите ни от `94 година“, увери кметът. „Мога да изкажа само своите благодарности към Христо Стоичков, Красимир Балъков, моторите на българския национален отбор. Помним успехите им и живеем с тях, защото това, което се случи тогава, е неповторимо. Радвам се, че се доказаха не само като футболисти, а и като хора. Защото въвличат младите хора в спорта, показват им, че всеки трябва да работи върху себе си. Смятам, че те са едни от добрите примери, които имаме“, посочи кметът Живко Тодоров.

Само броени часове след специалната визита в музея, футболистите на Барселона ще излязат на зеления терен на градския стадион Берое в Стара Загора. В уникален футболен спектакъл те ще се изправят срещу звездите от отбора на Камата.
 

"Моето сърце не може да се раздели на две. Щe игpaя и зa двaтa oтбopa. Πъpвo щe зaпoчнa c нaшия oтбop. Eĸипът ни e в зeлeнo и бялo, зaщoтo тoвa ca цвeтoвeтe нa Cтapa Зaгopa. Щe игpaя и в тимa нa "Бapceлoнa", зaщoтo тoвa ca двa oтбopa нa пpиятeлитe и нe мoгa дa ги дeля. Πoлoвин пoлyвpeмe щe бъдa пpи eднитe, пoлoвин пoлyвpeмe - пpи дpyгитe. Дa ce yмopят пъpвo, пocлe aз дa ги дoвъpшa", призна Камата.

„За нас е чест да играем с този велик футболист. Тук сме, за да споделим красиви моменти с Христо и другите футболисти от отбора участвал на Мондиал 94”, обясни треньорът на легендите от Барса Алберт Ферер. „Да се срещнем отново на терена и да сме един срещу друг, а да сме приятели е интересно”, каза и капитанът на тима Сержи Бархуан. Той сподели, че е впечатлен от това колко много хора обичат Христо Стоичков.

„Празникът ще го направим, колко гола ще вкараме, ще видим”, коментира още Христо Стоичков и припомни, защо е избрал Стара Загора и стадион „Берое” за звездния мач. „Стара Загора е град, свързан с миналото ми като футболист. Може би най-трудните ми шест месеца като войник минаха тук. В Стара Загора се запознах с велики футболисти – Драголов, Кашмеров, Радко Калайджиев, Ивко Ганчев, да не ги изброявам… Тук винаги е имало големи спортисти, оттук е тръгнал и Петър Жеков”.

Предстоящият титаничен сблъсък обещава да се превърне в истински спортен празник за многобройните присъстващи на събитието. Събитието „Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков“, част от „Стара Загора – Европейски град на спорта“, започва от 20 часа. Организаторите обещават истински спектакъл, в който ще участват над 150 души. Мачът ще бъде предаван по bTV Action. Студиото започва в 19:00 часа.