Лечков: Михайлов няма да оглави отново БФС, и аз не съм кандидат

"Мога да попитам г-н Бербатов дали се познава с шефката на Търговския регистър"

Йордан Лечков, снимка: архив

Йордан Лечков, снимка: архив

"Президентът е пръв сред равни. Изпълкомът взима решенията в българския футбол. Не сме взимали решение г-н Михаил Касабов да се вписва в Търговския регистър."
Това заяви прд бТВ вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

"Оставката на Борислав Михайлов е осведомителна. Доколкото го познавам, няма намерение да оглави отново футболния съюз. Аз също няма да съм кандидат. На Конгреса ще се реши. Ние просто спазваме правилата. На ход е Търговският регистър." -каза още героят от САЩ 1994.

"Мога да попитам г-н Бербатов дали се познава с шефката на Търговския регистър, даже се срещат често. Това е факт. От вчера разбирам, че Мишо Касабов е новият кандидат за президент на тази клика. Уважаемият колега Мишо Касабов е действал самосиндикално. Ние се учим от нашите грешки, от 2019 г. Има си ред.
Аз съм на мнение, че той не е нарушил закона, след като Търговският регистър го е вписал. Аз уважавам решенията на Търговския регистър. Наше право е да обжалваме.
Имаме редовно избран президент 2021 г. Дали това нещо не е нарочно направено? Но виждам, че и отсрещната страна се разединиха." - допълни Лечков.

"Като гледам как се разединяват, да взема да подкрепя Бербатов. Аз няма да се кандидатирам. Ще подкрепя всеки кандидат, който гарантира, че ще гарантира построяването на Национален стадион. Емил Костадинов също няма да се кандидатира, те почнаха да се карат." - каза Лечков и на няколко пъти повтори, че настоящето ръководство на БФС няма да има собствен кандидат на предстоящия Конгрес.

За днес е насрочен Изпълком от 13:00 ч. в "Бояна".