Властелинът на акция "Тишина" матира Ани Цолова, честити ѝ сватбата след 11 години

Валери Симеонов научи, че водещата е госпожа и разбра как точно се казва

Анна Цолова

Анна Цолова

Вицепремиерът Валери Симеонов, който гостува в сутрешния блок на Нова ТВ, изуми водещата Ани Цолова. Докато двамата разнищваха акциите "Тишина" срещу шумните дискотеки по родното Черноморие, които съпредседателят на Обединените патриоти прави, той изненадващо се обърна към журналистката с "госпожице Цонева". На водещата ѝ трябваше около половин минута, докато дойде на себе си и отговори на Симеонов. 

"Цолова съм, не съм Цонева! И съм госпожа, а не госпожица!", отговори засегнатата журналистка в ефир. Вицепремиерът се усмихна и попита реторично с "изненада": "Сериозно? Не знаех. Честито!". Това още повече озадачи Цолова, която остана без думи. Водещата има брак от 2006 г. с оператора Васил, с когото се запознават в студиото на БТВ. Двамата дори имат син.

Във Facebook веднага започнаха да се майтапят с неловката ситуация, която създаде Валери Симеонов: "Рано честити на Цолова. След 10 години, когато синът й ще е към 20-годишен, може да се срещнат отново и да я поздрави, че има дете". Други пък припомниха специалното отношение на председателя на НФСБ към Нова ТВ. След президентските избори медията показа репортаж с вицепремиера, в който се твърдеше, че е пиян през нощта. "Бъзикаше се. Показа им, че както те могат да си измислят новини, така и той може да си съчинява в национален ефир. За сина на Цолова и дума не стана", коментират в социалната мрежа.  

Въпреки неудобното положение, в което се оказа журналистката, тя заяви, че подкрепя каузата на Валери Симеонов за по-спокойни и тихи курорти. Цолова се оказа сред потърпевшите от шума на летните дискотеки. Тя призна, че преди месец и половина е ходила на почивка в български курорт, но още след първата вечер със семейството си се е изнесла и е сменила мястото, тъй като не успяла да мигне през нощта от купоните в близките дискотеки.