Политолози умуват ще иска ли развод Мелания Тръмп

Бивш модел на "Плейбой“ се извини на първата дама за това, че е спала със съпруга й.

"Мелания все още има достатъчно основания да го направи, ако тя иска това", казва Сам Абрамс, преподавател по политически науки в колежа "Сара Лорънс".“Тя може би осъзнава, че е по-добре да го преглътне“, смята той. Става въпрос за евентуален развод  с президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Имаме снежна топка от скандали, спускаща се по хълма и обграждаща самия Тръмп и неговите деца ден след ден“, каза Катрин Джелисън, професор по история в университета в Охайо.

Порно звезда съди президента. Бивш модел на "Плейбой“ се извини на първата дама за това, че е спала със съпруга й. Най-големият син се развежда, а нивото на достъп до класифицирана информация на забъркания в скандали зет е понижено.

Седемнадесет месеца, след като Хилъри Клинтън каза на Америка, че единственото нещо, което уважава у Доналд Тръмп, са неговите "невероятно способни и посветени" деца, блясъкът, свързван с първото семейство, започва да се износва.

В изборната нощ през ноември 2016 г. цялото семейство стоеше на сцената, с клубно облекло и блестеше, след като баща им измъкна немислимото и спечели придружаваната с най-голяма мощ на планетата работа.

Оттогава те рядко са били снимани всичките заедно.

Първата дама Мелания Тръмп се занимаваше с телевизионното интервю на порно звездата Сторми Даниълс, докато се наслаждаваше на пролетна почивка със своя 12-годишен син във Флорида, на разстояние 1600 километра от съпруга й, който бе ангажиран в Белия дом, цитира Канал 3.

Когато страната беше потопена в обвиненията, че една 27-годишна порно звезда е проникнала до същността на бъдещия президент и беше сравнявана с дъщеря му Иванка, говорителката на първата дама настоя за сдържаност.

"Тъй като зная, че медиите се наслаждават на спекулации и сладки клюки, бих искала да напомня на хората, че има непълнолетно дете, чието име трябва да се пази от новините, когато това е възможно ", написа в Туитър в неделя вечерта Стефани Гришам.

На въпрос дали 47-годишната Мелания е гледала интервюто, Гришам е казала на американските медии: "Тя се е съсредоточила върху това, че е майка и се радва на пролетна почивка в Мар-а-Лаго, докато работи по бъдещи проекти".

Когато Тръмп се премести във Вашингтон, двамата му най-големи синове официално останаха в Ню Йорк, за да ръководят семейния бизнес, докато Иванка и съпругът й, потомък на занимаващо се с недвижими имоти семейство и издател на списания Джаред Кушнер, се присъединиха към него като съветници в Белия дом.

Иванка е снимана непрекъснато от папараците, които се настаниха около дома й във Вашингтон, правейки буквално ревю на скъпи модни дрехи.

Тя изглежда, че действа предимно като свободен агент, подбира домашни любимци и представлява баща си в чужбина по време на събития като Зимните олимпийски игри, но предизвика критики, че стои до своя баща по обвиненията в сексуален тормоз.

"Мисля, че имам това право като дъщеря да повярвам на баща ми", каза тя пред NBC News, докато много жени на нейната възраст се качиха във влака #MeToo.

Ако Кушнер някога беше златното момче, за което Тръмп каза, че може да донесе мир в Близкия изток, сега той е обект на разследване за това, че се е опитвал да привлече чуждестранни инвеститори, за да финансира компанията си по време на президентския преход и е замесен в разследването за тайните връзки с Русия.

Миналия месец неговото ниво на достъп до класифицирана информация беше понижено. Макар Кушнер да остава в Белия дом - засега - коментатори смятат, че той все повече отива в периферията.

Също така имаше много вдъхновение за таблоидите, които да съобщят за това, че Доналд младши и съпругата му Ванеса се развеждат и за разкритията, че той въртял връзка с поп звезда, участваща в телевизионното риалити шоуто на баща му, докато бременната Ванеса не разбрала за това и се твърди, че баща му му казал "зарежи това“.


Слуховете за изневяра по адрес на президента не са нещо ново. Той спечели изборите през 2016 г. въпреки, че се хвалеше, че е опипвал жени. Нито пък е първият главнокомандващ на САЩ, обвинен в изневяра.

Миналия четвъртък бившият модел на "Плейбой“ Карън МакДугал се извини на Мелания за продължила десет месеца връзка, за която твърди, че е имала с Тръмп през 2006-2007 година.

Ако първата дама е възприела по принцип студена, изчаквателна позиция, и се смята, че съпрузите спят в отделни спални, малцина очакват Доналд и Мелания да разбият още едно президентско табу и ще се разведат, докато той заема поста.

На 22 март Мелания публикува в Туитър снимка на себе си с президента в заснежения Бял дом, усмихващи се и двамата, която по-късно той също пусна в мрежата.

"Те не приличат на никое от първите семейства, които някога сме виждали", казва журналистката Адел М. Стан. Ако много либерални американски жени дълбоко искат Мелания да подаде жалба за развод, малко коментатори смятат, че ще го направи.