Кралица Камила с изненадващо разкритие, работила като събирачка на топки на Уимбълдън

кралица Камила, снимка: ЕПА/БГНЕС

кралица Камила, снимка: ЕПА/БГНЕС

В сряда, 12 юли, кралица Камила беше на Уимбълдън, за да присъства на известния британски тенис турнир. Съпругата на Чарлз III се възползва от случая, за да направи изненадващо признание за "трудната" работа, която е имала, когато е била по-млада, във връзка с жълтата топка.

На 6 май Чарлз III не беше единственият човек, който беше коронясан в Уестминстърското абатство. Новият крал на Англия беше плътно следван от съпругата си Камила Парлър-Боулс, която се радваше на историческото си събитие. Нейната свекърва Елизабет II й оказа честта да се съгласи да стане кралица-консорт заедно със съпруга си и тя също да бъде коронясана на грандиозната церемония. Въпреки че няма да запази короната в случай на смърт на съпруга си, засега кралица Камила може да се възползва от изключително привилегирования си статут. Това важи с особена сила за пътуванията в чужбина, но също и за престижни събития в рамките на Обединеното кралство.

Миналата неделя започна прочутият турнир "Уимбълдън" - един от четирите турнира от Големия шлем. Принц Уилям и Кейт Мидълтън посещават турнира (почти) всяка година, често придружавани от децата си. За откриването на това издание през 2023 г. херцогинята на Кеймбридж се появи в кралската ложа заедно с великия Роджър Федерер.

Вчера обаче турнирът придоби кралски привкус с посещението на кралица Камила, която присъстваше на трибуната, за да наблюдава четвъртфиналите, след което разговаря с публиката зад кулисите. Бившата съперничка на лейди Даяна се възползва от възможността да разкрие, че е била събирач на топки... когато е била по-млада. "Тя ни казваше: "Трябва да сте много пъргави. Спомням си, че го правех преди 100 години на турнира на кралицата. Много е трудно", разказа едно от момичетата които събират топки, на което Камила е разказала своята история. Малко самоирония за кралицата-консорт, която наистина изглежда, че е живяла десетки животи. /БГНЕС