Зизи Топ грабна наградата “Живи легенди”

Някои от най-известните рок изпълнители, сред които  Зизи Топ, Моторхед и Стейтъс Куо, бяха отличени на церемония по връчването на класическите рок награди в Лондон. 

Легендите Триото Зизи Топ бяха звездата на вечерта след като грабна наградата "Живи легенди". Рок музикантите от Тексас успяха да се преборят с конкуренция от ранга на Пинк Флойд, Антракс и Стейтъс Куо. Групата е създадена през 1969 и все още твори успешно. Оттогава звездите са издали 15 студийни албума и имат продадени над 50 милиона копия. 

Сред наградените също бяха Антракс, Ръш, а пианистът на Дийп Пърпъл Джон Лорд получи награда посмъртно.  

За осма поредна година наградите за класически рок събират на едно място едни от най-популярните имена в жанра. Макар и вече на по-респектираща възраст, въпросът на вечерта бе дали рок иконите ще оправдаят репутацията, свързана с купони, наркотици и секс.

Китаристът Били Гибънс заяви, че се чувства поласкан от голямото признание. Той изрази и оптимизъм за развитието на жанра: Добрата новина днес е че има повече музика за слушане от когато и да било. Единственият проблем, ако има такъв, е на кого ще се представи това изкуство, защото има качествени неща в изобилие. 

Други музиканти от по-старото рок поколение, коментираха и трудностите пред гилдията. Ники Сикс, Мотли Крю: Просто трябва да се продължава с работата и писането на хубава музика, с турнетата. Творците не продават албуми както едно време, затова трябва да работят много и да бъдат изобретателни. 

 {youtube}Vppbdf-qtGU{/youtube}