Откриха музей на легендарните АББА (Видео)

Милионите почитатели на АББА ще бъдат зарадвани с музей, посветен на легендарната група. Той ще отвори врати през пролетта на 2013 година в Стокхолм.

Музеят на АББА ще бъде разположен в комплекса "Шведска зала на славата" на островчето Юргорден в центъра на Стокхолм. Там почитателите на попа ще могат да видят многобройните сценични костюми на музикантите, всякакви предмети от турнетата им и почетни награди. Освен това посетителите ще имат невероятната възможност да попеят редом с холограмни изображения в цял ръст на Агнета, Фрида, Бени и Бьорн.

Според бившия член на групата - Бьорн Улвеус, който е и един от
създателите на музея, историята на АББА е като "приказката за Пепеляшка" и си заслужава да бъде разказана. "Толкова много години отминаха. Днес аз мога да погледна отстрани и съвсем ясно да видя поп феномена, от който бях част", заяви Бьорн Улвеус.

АББА е създадена преди повече от 40 години. Звездата й изгрява, когато през 1974 година песента "Ватерло" печели първо място на конкурса Евровизия. Квартетът се разпада 10 години по-късно. За десетилетие обаче АББА успява да издаде 8 албума, да продаде близо 380 милиона диска и да остави в съзнанието на мнозина едни от най-запомнящите се поп песни на всички времена.

{youtube}4lrqs_ViPS8{/youtube}